sobota 8. května 2021

Pivovar Kamenice (MadCat)

 

 

V roce 2011 jsme v bývalém hudebním klubu v Jihlavě otevřeli náš lokální minipivovar. Tam, kde úřadoval DJ, jsme nyní měli pivní tanky, spilky, varnu, a začali jsme naši vlastní jízdu.  Už v roce 2012 jsme se s polotmavým Zikmundem umístili na 3. místě v jarní ceně sládků. O rok později – 2013 – jsme byli třetí nejlepší minipivovar roku a rok na to už jsme byli ten vůbec nejlepší minipivovar v Česku. A taky jsme vyhráli jarní cenu českých sládků s naším pšeničným pivem.  Čas běžel a nám pomalu přestávala stačit kapacita sklepení. Zároveň se nám v hlavách rodila myšlenka na novou značku, kterou jsme pojmenovali MadCat. A pak nás zaujala budova chátrajícího lihovaru z roku 1912 v Kamenici u Jihlavy. Rozhodli jsme se budovu zachránit a obnovit v ní řemeslnou výrobu. Rekonstrukce lihovaru začala v roce 2017 a příští léto už jsme uvařili, ve varně o objemu 2.000 litrů, první várku piva MadCat.  
Na jarní ceně českých sládků 2018 vyhrál náš nový MadCat ležák první místo! A jízda pokračuje – MadCat je už krom Česka i na Slovensku, v Německu a v Itálii.

adresa: Kamenice 299, 588 23

MadCat ležák 12° (7.5)


Klasický český ležák. Naladili jsme ho tak, jak Vám nejvíc chutná: plný, hořký nefiltr nepaster vařený na dva rmuty z rukou skutečného mistra. A samozřejmě prémiový! Tady je svět opravdu v pořádku.

Obsah alkoholu: 4,7 %
EPM: 12 %
Složení: voda, plzeňský a pšeničný slad, chmel Premiant a Žatecký poloraný červeňák 

MadCat / Radniční Pumpkin Ale 12° (8)


Svrchně kvašené pivo amerického původu, respektive pivní obdoba amerického, dýňového koláče, který v USA pečou při příležitosti oslav svátku Halloween.
Při vaření dýňového piva se používá stejná směs koření jako při pečení dýňového koláč. Tzn. skořice, muškátový oříšek a koriandr. A samozřejmě čerstvé, ale upečené dýně, které pocházejí ze zahradnictví U Kopřivů ze Šebrova u Brna. Z klasických surovin to jsou 3 slady (plzeňský, mnichovský a karamelový) a 3 chmely (americký Cascade a Chinook a Hallertau Aroma z Nového Zélandu).

MadCat  Mango / Piňa / Coco SourUs 10° (8.5)

 

Nejoblíbenější z MadCatí série správně kyselých piv!
Vyladěná kombinace ananasu, manga a kokosu. 
Obsah alkoholu: 4 % obj. EPM: 10 % Složení: voda, plzeňský a pšeničný slad, mango pyré, ananasové pyré, chmel Žatecký poloraný červeňák, kokosový sirup

 

MadCat  Earl and Melissa Session Sour 12° (9)


Earl & Melissa  Session Sour IPA s čajem Earl Grey, meduňkou od naší "holkyprovsechno" a chmely Cascade, Chinook. 
Obsah alkoholu: 4,5 % obj. EPM: 12 %

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat