pátek 28. května 2021

Rodinný pivovar Bukovar

 

 

Městys Dolní Bukovsko, patřící do oblasti Pšeničných blat, se nachází na severním okraji Třeboňské pánve. V místním rodinném pivovaru Bukovar pokračujeme v tradici vaření piva v jižních Čechách. Vaříme zde poctivá, česká, spodně kvašená piva, a také piva svrchně kvašená, známá především v cizině. Pro výrobu našeho piva Bukovar používáme nejen kvalitní české slady, chmely a byliny, ale především kojeneckou vodu, čerpanou z podzemního jezera, které zaručuje našemu pivu výjimečnou chuť.
Nápad obnovit vaření piva, pro místní a přilehlé obce tzv. „kolem komína“, vznikl v létě 2013 na popud stále se zhoršující kvality běžných komerčních piv. Hlavním cílem je vařit poctivé České pivo spodně kvašené a dále piva svrchně kvašená, známá především v cizině.
V roce 2013 - 2014 byly vyvíjeny receptury, které jsme v následujících dvou letech 2015 - 2016 vařili v pronajatých pivovarech.  Začátkem roku 2017 jsme si vyprojektovali vlastní varnou a kvasnou technologii, kterou dosáhneme vyšších kvalit Bukovského piva.

adresa: nám. Jiráskovo 54, 373 65 Dolní Bukovsko


 

Bukovar Lion 12° (9)

 

Vynikající voňavý nahořklý ležák u kterého se dá hodně dlouho vydržet...
 

 

Bukovar Višňový 15° (8)

 

Tak tento povedený višňový speciál je výborný, nečekejte žádné sladidlo, má opravdu říz...

Bukovar polotmavý 11° (7)


 
Ačkoliv moc nejsem na tento druh piva, toto šmakovalo...opět žádná přesládlá chuť...

 !turistika!

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat