neděle 26. června 2022

Minipivovar Lomňan Pod Kyčmolem

 

O kvalitu zlatavého moku se zde denně stará sládek, který jej vaří přes noc, a to celých deset hodin. Dalších 30 dní pivo zraje v tancích. Vaříme ho pro vás z poctivého sladu a chmele. V letních měsících můžete využít venkovní terasu s přilehlým dětským hřištěm. Kromě zlatavého moku si u nás také pochutnáte na výborném jídle.  Těšit se můžete na piva: Lomňan světlá 11°, Lomňan polotmavá 13°, Lomňan speciály (vánoční, velikonoční apod.).

Pivo Lomňan je jedním z lákadel, jimiž wellness hotel Pod Kyčmolem přitahuje nejen hotelové hosty, ale také milovníky zlatavého moku z široka daleka. Všechny varianty zdejšího piva se vyrábějí přímo v hotelovém pivovaru z beskydské vody z vlastního zdroje a pečlivě vybraných přísad, díky čemuž se v pivu Lomňan odráží neporušená krása okolní přírody i svérázný charakter místních lidí.  V hotelu Pod Kyčmolem navíc pivo není pouze jednou z položek na nápojovém lístku – místo toho tvoří nedílnou součást zdejších čtyřhvězdičkových služeb a kromě baru a pivnice si jej může každý zájemce užít i v podobě koupelí. Pro ty nejskalnější příznivce pak hotel nabízí i speciální pobytový balíček, v jehož rámci si každý může místního piva dopřát doslova a do písmene tolik, „co hrdlo ráčí“.
Minipivovar vznikl v roce 2011, od začátku roku 2020 byl minipivovar i hotel mimo provoz. Pod jiným provozovatelem byla činnost minipivovaru obnovena v srpnu 2021.

adresa: Horní Lomná 140, 739 91 Horní Lomná

Lomňan 11° (7)

 

Světlý ležák 11° představuje standardní variantu piva Lomňan a lidé si jej v hotelu Pod Kyčmolem mohou užívat 365 dní v roce. Nepasterizovaný, nefiltrovaný ležák plzeňského typu se v místním minipivovaru vyrábí dvourmutovou metodou z ječných sladů, chmele, kvasnic a místní beskydské vody.

 

Lomňan 13° (6)

 

polotmavé silné pivo spodně kvašené nefiltrované nepasterizované  

EPM:13% Složení:voda, ječné slady, chmel, kvasnice

!turistika! 

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat