neděle 8. dubna 2018

Malešický mikropivovar



Malešický mikropivovar nenajdete v centru Prahy, ale je to z něj co by kamenem dohodil. Díky dokonalému pivu, klasické české kuchyni a přátelské rodinné atmosféře patří mezi ty nejlepší. V této moderní restauraci se budete cítit jako v dobách, kdy se ještě u piva a jídla scházeli přátelé a rodina a cenili si společně stráveného času.
Na čepu naleznete kromě pečlivě vařených Malešických Originálů i zajímavé speciály z českých i zahraničních pivovarů. Ochutnat můžete české klasiky, speciality připravované na pivu nebo různé domácí pochoutky či čerstvé dobroty z vlastní udírny.
Mikropivovar je vybaven vlastní experimentální varnou s obsahem jedné várky 40 litrů, vyrobenou v Bavorsku, kterou využívá například i vyhlášená sladovna Weyermann. Díky tomuto v Čechách dosud unikátnímu vybavení, vaří piva s výraznou vůní a chutí ve stylech, které u nás nejsou příliš známé. Kromě vlastních domácích várek si pivovar nechává vařit originální piva dle vlastní receptury i v jiných pivovarech. Na deseti výčepních kohoutech najdete také sortiment ostatních regionálních pivovarů.
Čeká na vás příjemné posezení na letní zahrádce či bohatý celoroční program akcí v restauraci nebo na Malešické šalandě, včetně ochutnávkových pivních večerů, cestovatelských promítání či autorských večerů zajímavých osobností. Prostor Malešické šalandy je také velmi oblíbený na pořádání svateb, narozeninových a rodinných oslav nebo pro pořádání firemních akcí a večírků. Podobné místo v Praze budete jen těžko hledat.
Adresa: Praha 10, Malešická 126/50, 108 00 Praha 10

Malešícký original Pale Ale 11° (6.5) 


Lehké, ale dobře chmelené pale ALE se během posledních pár roků stalo trendem. Blíží se čas, kdy se přestane hovořit o tom, že původně anglické pale ALE si přetvořili sládci z amerických craft breweries do výraznější podoby, nýbrž se začne psát také o variaci české, která v sobě nese potřebu pitelného piva na pomezí spodně kvašené klasické desítky a dvanáctky, nicméně s použitím svrchních kvasnic. Pokud získáte pocit, že Rodinný minipivovar Zichovec pro Malešický mikropivovar takovéto pivo uvařil, tak jsme na správné cestě.
Obsah alkoholu: 4,7 %

Malešícký original  12° (7.5) 



Malešický Originál N°2 je světlý ležák plzeňského typu, který se vaří podle původní receptury Malešického mikropivovaru. Kvalitní výběr sladů a způsob vaření na tři rmuty zajišťuje tomuto zlatavému moku plnou a nezaměnitelnou chuť, kterou v produkci nadnárodních korporací nenaleznete. Chuťový zážitek zajistí i vybrané odrůdy českých chmelů, které přidávané ve čtyřech dávkách zajišťují nejen vydatnou hořkost, ale i příjemnou chmelovou vůni. Aby byl zážitek všemi smysly dokonalý, doplňuje jej lahodný říz docílený devadesátidenní dobou ležení v chladu ležáckých sklepů. Celý proces výroby striktně dodržuje tradiční postupy osvědčené staletími našich předků. Klasický způsob výroby piva zahrnující rmutování na atmosférické varně, kvašení v otevřených kádích na spilce i oddělené dozrávání ve sklepích zaručuje generacemi oblíbenou chuť tradičních českých piv.
Obsah alkoholu: 5,2 %

Godšalk  12° (7) 



Klášterní pivko zlatavé barvy inspirované stylu Belgického Blonde. Nádechem citrónové kůry a koriandru.
Obsah alkoholu: 5.7 % obj.

Apollo Galaxy  13° (Pivovar Matuška) (7.5) 


 
Původně vychází z GB Pale Ale. Pokusili jsme se vytvořit letní pivo, které skloubí výrazné aroma Zlaté rakety a pitelnost Californie. Zároveň si zachová plnost a sílu, která je vhodná pro teplé letní večery. Použili jsme chmel Galaxy nabitý australským sluncem, který dodává s chmelem Citra výrazné aroma po tropickém ovoci. Pro hořkost piva byl použit americký chmel Apollo v našem pivovaře). 
Vůně: intezivní citrusová, mango, vystupuje grapefruit, tropické ovoce, moderní svěží.
Obsah alkoholu: 5.5 % obj.

Matuška  California 12° (Pivovar Matuška) (6.5)


Oblíbené pivo v kalifornských minipivovarech. Kalifornie to je slunce, nápady, energie, optimismus, a to jsme chtěli vtisknout i do naší Californie. Doufáme, že to tam najdete až ji ochutnáte. Vůně  lehká citrusová, ovocná, květinová, chuť
sušší ale pestrá s vyšší hořkostí.
Obsah alkoholu: 5.1 % obj.

Albrecht  10° (Pivovar Frýdlant) (6)


Poctivá, a díky pečlivě vybrané skladbě sladů, na svou stupňovitost i překvapivě plná a krásně barevná desítka. Díky vyššímu prokvašení má navíc také slušný obsah alkoholu. Užijte si příjemně hořké pivo s plným tělem, výrazným aroma českých chmelů, a silnou pitelností, která neunaví.​
Obsah alkoholu: 4 % obj.

 Permon Xmas Ale  13° (Pivovar Permon Sokolov) (7.5)

 
Svrchně kvašené pivo, které jako novinku vaří pivovar Permon přes zimní období.
Jedná se o silnější variantu letního piva SUMMER ALE. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality. Slad je přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE.
Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za „studena“. Pivo je nefiltrované a nepasterované.

Zajíc  13° (Kynšperský pivovar) (8)

 
Vídeňské tmavé speciální nefiltrované pivo s výraznou strukturou vídeňského sladu a příjemnou hořkostí.
Složení: pitná voda, vídeňský slad, český slad, mnichovský slad, chmel a chmelový extrakt, pivní kvasinky.

Permon Pear Fruit  15° (Pivovar Permon Sokolov) (6.5)


Vánoční ovocný speciál nabitý hruškami, který se pyšní intenzivní hruškovou vůní. Kromě ovocných tónů je výrazný také nádech chmelu a koření. Hořkost je spíše vyšší, jak mají permonští ve zvyku. Chuťové doznívání je mimořádně dlouhé, pitelnost celkem dobrá.

Gingerbread Weizenbock  16° (Pivovar Clock Potštejn) (8)


Vánoční pivo, které vzniklo ve spolupráci s čokoládovnou Jordi’s. Robustní weizenbock jsme obohatili o pořádnou nálož perníkového koření od Antonína. Výsledkem je tmavě zlaté, zakalené pivo s vysokou pěnou. Kořenité aroma weizenbocku je obohaceno o intenzivní tóny kardamomu, skořice, anýzu a zázvoru. Velice neortodoxní vánoční potěšení. Doporučujeme párovat s perníkovou čokoládou od našich přátel z čokoládovny Jordi’s.

Amalthea Doppelbock  18° (Pivovar Trilobit / Krkonošský medvěd) (6.5)


Spodně kvašené 18° silné pivo, které bylo poprvé uvařeno v Mnichově paulanerskými mnichy. Barva piva je rubínově červená s krémovo-smetanovou pěnou. Chuť je příjemná plná, sladová s lehkým ovocným dozníváním s nízkou ale znatelnou hořkostí.

!turistika!

!turistika!

Žádné komentáře:

Okomentovat