neděle 8. dubna 2018

Zámecký pivovar Všerad (Hostinec u paní Magdalény)


Pivovar Všerad zahájil výrobu v Zámeckém dvoře ve Všeradicích dne 29. 4. 2013, kdy uvařil svoji první slavnostní várku a to světlý speciál 14%. Pivo zde vaří sládek Jiří Diviš ze Všeradic. Všeradický pivovar má kapacitu 500 hektolitrů ročně. K vaření piva je využívána voda z vlastních hlubokých studní, napájených krasovou vodou z podzemního jezera, které se nachází nad Všeradicemi na území CHKO Český kras. K vaření jsou používány zásadně české suroviny a to český humnový slad, české chmely z oblasti Žatecka a české kvasnice. Pro zahraniční speciály je používána kombinace českých a amerických chmelů. Zásadně nejsou používány žádné náhražky ani extrakty apod. Piva se vaří klasickým dekokčním způsobem s následnou technologií spodního, či svrchního kvašení. Piva nejsou filtrovaná ani pasterizovaná, proto musí být skladována v chladu do 8 max.10°C a spotřebovány co nejrychleji po naražení. Pivo je možné zakoupit v sudech, a to 15ti, 20ti, 30ti a 50ti litrových a v 1l PET lahvích a 0,75l skleněných lahvích. Naše sudy mají naražeč typu flash (žehlička). Záloha za 20,30 a 50L sudy je 1000,-Kč a na 15L sudy 2000,-Kč. Závozy provádíme do Prahy a našeho okolí. Pivo je rozváženo i speciálním pivobusem po akcích v okolí.   Zámecký pivovar a hostinec U Paní Magdaleny získal certifikát Czech Specials. Ve středních Čechách se tímto symbolem pyšní jen necelé tři desítky podniků, na Berounsku zatím žádný.



Všerad 11° (8)



Spodně kvašený světlý ležák s jemnou chlebovou vůní s krásně zlatovou barvou. Střední, jemný říz velmi dobře pitelné pivečko.
Obsah alkoholu: 4,6 % obj.

 Všerad senátor 12° (8) 



Spodně kvašené pivo vídeňského typu. Pro tyto ležáky je charakteristická jejich jantarovo-měděná barva, která přechází až do červené. Barva je výsledkem použití většího množství speciálního vídeňského sladu, samozřejmě s přidáním dalších sladů. Ve vůni je cítit lehká nasládlost. V chuti pak převládá silnější sladové tělo s pěkným kořeněným dozníváním a jemnou chutí lískových oříšků. V pozadí je cítit velmi jemná chmelová hořkost, která neruší převládající sladovou chuť. K vaření našeho prémiového ležáku VŠERAD vídeňského typu byly použity celkem 4 druhy sladů a dva druhy českého chmele.
Obsah alkoholu: 5 % obj.

Všerad Winter Ale 12° (7.5)



Svrchně kvašené pivo typu APA - american pale ale.  Příjemně hořké pivo s chůtí a vůní po mandarinkách a tropickém ovoci charakterizující chmel EQUINOX.
Obsah alkoholu: 5 % obj.

Všerad Vídeňský 12° (7.5) 


Jde o spodně kvašené pivo vídeňského typu. Pro tyto ležáky je charakteristická jejich jantarovo-měděná barva, která přechází až do červené. Barva je výsledkem použití většího množství speciálního vídeňského sladu, samozřejmě s přidáním dalších sladů. Ve vůni je cítit lehká nasládlost. V chuti pak převládá silnější sladové tělo s pěkným kořeněným dozníváním a jemnou chutí lískových oříšků. V pozadí je cítit velmi jemná chmelová hořkost, která neruší převládající sladovou chuť.K vaření našeho prémiového ležáku VŠERAD vídeňského typu byly použity celkem 4 druhy sladů a dva druhy českého chmele.

Všerad 2020 Max 12° (8.5)



Pivo Všerad 2020 MAX je klasický český ležák, který je však zcela vyjímečný způsobem chmelení a množstvím použitého českého chmelu. Pro zvýšení hořkosti a intenzity chmelové vůně byl ležák ještě zachmelen tzv. studeným chmelením, zároveň tak byla dosažena ideální rovnováha mezi hořkostí a krásným sladovým tělem střední plnosti. Tento ležák ocení zejména milovníci piv s vyšší hořkostí.

Všerad Májový 12° (6.5)


Spodně kvašený polotmavý „červený“ ležák. K jeho vaření byl použit speciální slad RED X, který je používán k vaření červených piv. Jedná se o takzvaný single malt, tedy stoprocentní sypání tohoto sladu.  K jemné hořkosti byly použity žatecké chmely ŽPČ a Premiant. Pivo se vyznačuje plnou sladovou chutí s lehkým nádech pražené kávy a hořké čokolády a velmi jemným dozníváním chmelové hořkosti.


!turistika!

!turistika! 

fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat