pondělí 9. dubna 2018

Továrna Pivovar

 
Motto slánského minipivovaru Továrna slibuje milovníkům zlatavého moku nabídku nejen z tuzemské spodně kvašené pivní klasiky, jakou jsou piva výčepní nebo ležáky, ale i výběr z pestrých pivních stylů pro českou kotlinu méně obvyklých. Ty dozajista potěší ctěný pivařský apetýt těch z vás, kteří holdujete hořkému ALE, stoutům, bockům nebo weizenům. Pivní klasiku i speciality si ráčejte vychutnávat v naší stylové pivnicis varnami, „osmiliberním“ čepem a otevřeným grilbarem.
Objekt nově otevřené pivnice s pivovarem byl postupně rekonstruován od roku 2011 jako polyfunkční objekt. Vedlejší restaurace Továrna Slaný vznikla už v roce 2012. V industriální části jsme chtěli zachovat industriální povahu ve stylu hi-tech ve smyslu bývalé gumárny pro výrobu protektorů pneumatik (odtud také název jednoho z piv Protektor IPA 15°) a opravny obuvi, a zároveň jí dát teplo domova světlem, masivními dřevěnými podlahami a cihlovými obklady. V prostoru se objevuje několik originálních na míru šitých doplňků, jako jsou například masivní ocelové industriální dveře, industriální lustry a dlaší drobné doplňky, které interiéru dodávají ten správný šmrnc. Budova byla hodně zdevastovaná, takže i klenby oken se museli obnovit do secesní podoby.
Pivovar s pivnicí Továrna, otevřený v září 2016, získal ocenění za Nejlepší koncept a realizaci restauračního pivovaru roku 2016 a dále cenu za Nejlepší nově otevřený BrewPub roku 2016.  Pokud toto místo navštívíte, naleznete zde ideální spojení jedinečné architektury ve spojení se stylovou kuchyní a skvělým pivem přímo ze zdroje.

adresa:  Wilsonova 689, 274 01 Slaný

Továrenská  10° (7) 



Poctivá nefiltrovaná desítka vyrobená z českého humnového sladu a speciálních sladů z Bavorska. Pivo je vařeno tradičním způsobem na dva rmuty, díky čemuž si zachovává příjemně plné sladové tělo. Hořkost a aroma obstarávají chmele z německé chmelové oblasti Hallertau a český chmel ze Žatecka. Skvělou pitelnost podporuje jemný říz.
Obsah alkoholu: 4 % obj.

Kruták  12° (7.5) 




Pivo plzeňského typu jako za starých dobrých časů, bez surogátů a jiných aditiv. Kruták se vyrábí z lokálních a bavorských sladů tradičním dekokčním rmutováním a chmelovařením se třemi žateckými odrůdami. Plnější tělo doprovází úměrná hořkost a typická chmelová chuť podpořená středním řízem.
Obsah alkoholu: 5 % obj.

Protektor  15° (7.5) 



Hluboce prokvašená americká „IPA“ s vysokou hořkostí a intenzivním aroma po grepu a citrusech, kterou mají na starost americké chmele Cascade a Centennial. Kamarád do deště pro všechny chmeložrouty.
Obsah alkoholu: 6.5 % obj.

 Mozaic Ale 13° (6)


Hmm, tak toto pivečko zlatavé barvy a plnějšího těla mi fakt až tak dobrébohužel nepřipadalo...

Oak  Aged Lager 13° (8)


Světlé speciální pivo nefiltrované spodně kvašené Pivo vyrobené tradičním třírmutovým dekokčním postupem. Pro dosažení chuti piva zrajícího v dubových sudech dokvašováno v tanku s přídavkem smolených dubových článků.

Salzberg 12° (5)


Tmavý ležák nefiltrovaný spodně kvašený (Schwarzbier)
Lahodný tmavý ležák vyrobený z českého, bavorského, karamelového a praženého sladu. Sladové tělo je více prokvašené, díky čemuž postrádá přebytečnou sladkost. Chmeleno je žateckou odrůdou Harmonie, která svým kořenitě chmelovým charakterem skvěle funguje s použitými speciálními slady.

India Pale Lager 13° (7)



 Světlé silné pivo nefiltrované spodně kvašené
Pivní specialita spojující dva oblíbené pivní styly – klasický světlý ležák a India Pale Ale. V zásadě se jedná o silně chmelený hořký a voňavý ležák. Byl uvařen ve spolupráci slánského Pivovaru Továrna a létajícího pivovaru Potmehúd z kvalitního humnového sladu a amerických chmelů Citra, Chinook a Columbus. Díky použití kvasinek spodního kvašení pak v čistém ležákovém těle vynikají
chmelová chuť a tóny citrusů a tropického ovoce.
 
Svatý Václav 13° (8)
 

V závěru září milovníci piva již tradičně oslaví Dny českého piva. Toto období vyvrcholí dnem svátku sv. Václava, který je již od dob Karla IV. považován za patrona českého piva. Pro tuto příležitost jsme uvařili typicky české pivo z ryze domácích surovin – českého humnového sladu a žateckého poloraného červeňáku. Svatováclavský speciál byl uvařen třírmutovým postupem pro dosažení optimální plnosti s bohatou sladovou chutí a následně důkladně uležen.

!turistika!

!turistika!

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat