sobota 28. dubna 2018

Pivnice u bazénu (Hotel Chodov)

Jste-li opravdoví pivní labužníci, určitě nesmíte vynechat multibrendovou pivnici na Jižním Městě, která je vyhlášená svou nabídkou piv z českých i evropských pivovarů. Počet piv na čepu se pohybuje okolo 20 druhů, ale po otevření venkovního výčepu se zahrádkou pro cca 100 lidí, se nabídka rozšíří. V našem sortimentu naleznete výrobky z pivovarů Malý Janek, Cvikov, Kácov, Gwern, Permon, Matuška, Primátor, Budvar, Hladov, Kunratice, Rychnov, Zemský pivovar, Malešov atd.. Ke kvalitnímu pivu je podáváno domácí uzené a klobásy z udírny, domácí paštiky, utopence, pečená kolena, žebra, kuřecí medová křídla a jiné úžasné dobroty z klasické české kuchyně.

Novoříšský Janek 10° (7.5) (Rodinný pivovar Hladov Pospíchalovi)

Světlý ležák, složení: pitná voda z vlastních zdrojů ječný slad žatecké chmely kvasnice.obsah alkoholu 4,0% obj.

 Malý Janek 11° (7.5)


Jedná se o typický příklad klasicky vařeného ležáku s odděleným hlavním kvašením a dokvašováním, vařením dvourmutově a s použitím čistě českých surovin. U chmelení to je pochopitelně odrůda Sládek a hlavně Žatecký poloraný červeňák. Jak je pro česká piva charakteristické, osloví konzumenta vysokou plností, silným řízem, bohatou pěnou a příjemnou hořkostí.
obsah alkoholu 4,4% obj.

 Tvrďák ZLoun 12° (8.5)


Dvanáctka plzeňského typu, vyznačuje se vyšší hořkostí a nasládlou chutí. Světlý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovan.
Opět nezklamal a chutnal stejně skvěle jako v Lounech.

Blondýna z Bazénu 12° (8)


Hodně osvěžující místní pivečko ze zeleného chmele, které mě velmi šmakovalo.

Zemská 10° (7)

Unikátní desítka s výrazným chuťovým charakterem. Pro svou vyváženost, plnost, vyšší chmelení se často zaměňuje za ležák. Pivu ale zůstává jeho lehkost v alkoholu pro příjemné osvěžení. Zemská desítka nefiltrovaná je navíc obohacená kultivovanými pivovarnickými kvasnicemi, které zůstávají součástí piva. Nefiltrované pivo je oblíbeným nápojem pro své obohacení o vitamíny B v téměř celé řadě. Vlastnosti a plná chuť dokazuje, že tento způsob výroby je dnes již ojedinělý.

Hron 12° (6) (Primátor Náchod)


Celkem průměrné pivko zlatavé barvy sladší chuti a poté střední hořkosti.
obsah alkoholu 4,9% obj.

 Vilém z Jinců 12° (Rodinný pivovar Vilém) (8)


Světlý ležák má chuť typického českého ležáku s výrazně nahořklým akcentem. Vilém - světlý ležák je plné, avšak lehké chutě, vyroben za pomoci čistě českých surovin, kde se skloubí výborná chuť Moravského ječmene, kvalitního poloraného červeňáku z oblasti Žatec a kvalitní pitné vody.
 
https://mapy.cz/s/2APTp




Žádné komentáře:

Okomentovat