pátek 18. května 2018

Hospoda U Klokočníka

Hostinec U Klokočníka má již dlouholetou tradici. Točil se zde mimojiné film Občanský průkaz. V roce 2016 došlo ke změně majitele, jeho rekonstrukci a dlouho očekávanému znovuotevření. Oživil ho majitel a architekt Vít Šimek, který podnik přestavěl v moderním stylu. Jako připomínku starých časů však ponechal výrazný červený strop. Místní sem chodí na pivo či odpolední kávu a štrúdl, za pozornost ale stojí i jídelní lístek, nabízející českou klasiku slušné úrovně. Abyste to s pivem nepřehnali, stačí se podívat z okna. Naproti totiž uvidíte pankráckou věznici.
Nabízíme denní obědové menu, víkendové menu a minutkové speciality. Kvalitní a tradiční česká kuchyně. Čepujeme pivo Bernard, Kácov, Matuška a další malé pivovary na rotující pípě. Nekuřácká restaurace, prostorná zahrádka a salonek na večírky a oslavy. Pravidelné, měnící se výstavy českých umělců. Přijímáme platební karty a stravenky. Pravidelné akční nabídky, promítání. Příjemná obsluha.

adresa:  Na Veselí 702/48, 140 00 Praha 4-Nusle-Praha 4

Kamenická 11° (Kamenice nad lipou) (7.5)

Spodně kvašené pivo českého typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Magnum a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní, jemnou hořkostí a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
obsah alkoholu 4,7% obj.

Kácov 12° (7)

Je vlajkovou lodí pivovaru Hubertus. Vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí a vynikající pěnivostí. Nižší prokvašení zajišťuje hlavně plnost a chlebnatost piva. Všechny kvality ležáku Hubertus Prémium oceníte hlavně v jeho čerstvé nefiltrované podobě. 
obsah alkoholu 4,7% obj.

Apollo Galaxy  13° (Pivovar Matuška) (7.5) 



Původně vychází z GB Pale Ale. Pokusili jsme se vytvořit letní pivo, které skloubí výrazné aroma Zlaté rakety a pitelnost Californie. Zároveň si zachová plnost a sílu, která je vhodná pro teplé letní večery. Použili jsme chmel Galaxy nabitý australským sluncem, který dodává s chmelem Citra výrazné aroma po tropickém ovoci. Pro hořkost piva byl použit americký chmel Apollo v našem pivovaře). 
Vůně: intezivní citrusová, mango, vystupuje grapefruit, tropické ovoce, moderní svěží.
Obsah alkoholu: 5.5 % obj.
 Únětické pivo 10° (8)
Silně chmelená dvěma druhy chmele a žateckým poloraným červeňákem. Únětická desítka je charakterem lehčí pivo s nižším obsahem alkoholu i zbytkovým extraktem. Výrazná hořkost s příjemným dozráváním zaručuje dobrou pitelnost i ve větším množství.
Alkohol: 3,8 %vol.

Zichovec Sour Passion Fruit 12° (7.5)


Letní kyseláč spadající do stylu Berliner Weisse. Barva je světlá a pivo lehce zakalené. V chuti převládají ovocné tóny díky pořádné náloži maracuji, ale zároveň je zde výrazná kyselost podpořená přítomností mléčných bakterií. Hořkost je minimální. Celkově je pivo velice osvěžující a určitě stojí za ochutnání.

 Kamenice New Zeland Pale Ale 12° (6)


Svrchně kvašené pivo chmelené novozéladskými chmely Nelson Sauvin a Motueka, které pivu dodávají svěží aroma a díky 12 % stupňovitosti vyjímečnou pitelnost. Pro výrobu byl použit pouze Pale Ale slad, kteý nechává prostor vyniknutí chmelovému charakteru piva. Pivo je nefiltrované a nepasterované.

Matuška Eldorado 13° (7)


Styl American Pale Ale, uvařená sládky v Broumech za zpěvu známého songu od Waldemara Matušky. Pro chmelení tohoto ejlu byl použitý moderní americký chmel El Dorado, který mu dodává správnou hořkost a vůni po citrusech a mangu.

Žádné komentáře:

Okomentovat