středa 30. května 2018

Zámecký pivovar Albert / Motorest Permoník


 

Pivovar Albert byl vybudován v těsném sousedství zámku v historickém objektu, který sloužil dříve jako hospodářská budova zámku. V suterénu je technologie na výrobu piva, do které je možno nahlédnout skleněnými průzory v podlaze pivnice v prvním přízemí. Součástí pivnice jsou měděné kotle a rustikální posezení s výhledem na zámek. V prvním patře, v prostorách bývalé půdy, je ubytování. Pivo z tohoto malého pivovaru má originální chuť a získalo si velmi rychle obdiv u svých konzumentů.
Pivnice je stylově vybavena a v prostoru výčepu lze vidět měděné várnice, které dokreslují jedinečnou atmosféru.
Pivnice není určena k dennímu provozu, slouží pouze pro soukromé akce po předešlé domluvě na níže uvedeném kontaktu. Ochutnat lze třeba kousek v Motorestu Permoník.

adresa: Sobotín 53, 788 16 Sobotín

Albert 11° (8.5)


Světlý ležák plzeňského typu. Vyniká kořenitým zemitým aroma žateckého chmele, doplněného kvasnicovou vůní nefiltrovaného piva. V chuti se prolíná se sladovými tóny, které se do piva dostávají z čistě moravského sladu. Jako celek pak působí toto pivo jako poctivý ležák s výraznějším chmelovým charakterem. 

Albert 12° (8.5)


Světlý ležák plzeňského typu, který se honosí zlatavou barvou a jemným chmelovým aroma, doprovázeným tóny citrónové kůry. V chuti je toto příjemné aroma doplněno mírnou oříškovou příchutí, vše zastřešené sladovým tělem. I v tomto pivě jsou použity výhradně domácí suroviny.

!turistika! 

Žádné komentáře:

Okomentovat