pondělí 21. ledna 2019

Kbelský pivovar


Pivo se ve Kbelích vařilo bezmála dvě století v dnes již zaniklém pivovaru, který roku 1758 založil sám hrabě Černín. A protože tradice se mají zachovávat, rozhodli jsme se pivovarnictví ve Kbelích obnovit. Pochopitelně i s dobrým jídlem, které k pivu neodmyslitelně patří. Dne 19/1 roku 2019 se tak stalo a pivovar zde stojí a na čepu bude nabízet stálých 4 druhů piveček + 1 obměňovat.
adresa:  Mladoboleslavská 1122, 197 00 Praha 19





Pocestných 11° (8)


Světlý ležák slámové barvy, chuť jemně sladová, spíše převládají chmelové, travnaté a bylinné chutě, méně plné tělo a vyšší říz, hořkost mírná.
obsah alkoholu  4,5 % obj.

Pilotů 12° (8.5)


Světlý ležák zlatavé barvy, podtržená chmelovou vůní Žateckého poloraného červeňáku chuť středně plné tělo a vyšší říz, jemná sladová, vyšší hořkost s delším dozníváním.
obsah alkoholu  5,0 % obj.

Jepic Zina 14° (7)


Světlé silné pivo, svrchně kvašené, pokaždé jiné. Ale je natolik pestrý pivní styl, že jsme se rozhodli vařit každou z jepic podle jiné receptury – každá várka má doslova jepičí život. Senzorické vlastnosti se mění, ale vždy můžete očekávat pro Ale typickou výrazně chmelovou vůni i chuť. Konkrétní jepice je vždy pojmenována podle svátku v kalendáři v den várky. Jako první se u nás narodila 29. 11. 2018 jepice Zina.
obsah alkoholu  6,0 % obj.

Sirén 15° (6.5)


15% India Pale Ale, polotmavé silné pivo, svrchně kvašené jantarové barvy.  Vůně je bylinná, kořenitá, karamelová, sladová, s parfémovým aroma růžového oleje, perníku, vanilky a marcipánu s mentolovým nádechem. Chuť sladová až karamelová, s tóny vanilky, perníku a bergamotu, jemný říz, střední až vyšší plnost, vysoká ulpívající hořkost s delší dobou doznívání.
obsah alkoholu  6,5 % obj.

Havranů 13° (8)


Tmavé silnější pivečko rubínovo karamelové barvy s chutí mírně kávovou, čokolády, karamelu i bylinek střední hořkosti. Celkem povedenej černoušek, kterého si rád vychutnám.
obsah alkoholu  5,5 % obj.

Jepic 11° (8)


Otylka je Svrchně kvašené plné pivo má slámovou barvu a vyšší hořkost, a to především díky severoamerickému chmelu, který mu dodává i příjemnou květinově ovocnou vůni. V jeho aroma můžete objevovat tóny hrušky, jablka, mandarinky či broskve. Celkový dojem je podtržen zemitým a kořenitým charakterem.
obsah alkoholu  4,5 % obj.

Jepic Evelína 14° (8)


Paní sládková Martina tentokrát chmelila německou odrůdou Mandarina Bavaria a jak už její název napovídá, aroma je tentokrát příjemně mandarinkové. Až to u někoho může vyvolat retro vzpomínky na časy, kdy se touhle dobou v obchodech začaly objevovat první a často i poslední mandarinky. Ale co vám budeme povídat, přijďte ochutnat :-) … Pro ty, kteří příběh „14 jepic“ ještě neznají, doplňujeme, že receptura každé várky má doslova jepičí život. Pokaždé je to typický aromatický Ale, ale nikdy ho nevaříme úplně stejně. Konkrétní várku pak pojmenujeme podle svátku v kalendáři toho dne, kdy vznikla.

Andělů 13° (8)
 
 
13 NAKOUŘENÝCH ANDĚLŮ
Na vánoční speciál paní sládková Martina tentokrát použila slad nakuřovaný rašelinou jako u kvalitní whisky, takže nečekejte nějaké cukrbliky. 13 andělů má být něco jako kapitola v kronice, která vypráví příběh celého končícího roku. A letos to byl pořádný kouř.

Jepic Lýdie 14° (8.5)
 
 
 
PRVNÍ JEPICE NAROZENÁ V ROCE 2021 VE KBELÍCH SE JMENUJE LÝDIE! Jméno je původem řecké, ale odrůdy, kterými paní sládková chmelila, pochází z Japonska (chmel Sorachi) a Ameriky (Ekuanot). Tentokrát můžete objevovat tóny tropického ovoce, jako je limetka, citron, papaya a kokos se špetkou zeleného pepře.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat