pátek 11. ledna 2019

Vojanův Dvůr


Pivovar a restaurace Vojanův dvůr se nachází na Malé Straně, v historických prostorách původního biskupského dvoru ze 13. století. V červenci 2018 byla slavnostně zahájena činnost vlastního pivovaru, čímž se Vojanův dvůr stal prvním minipivovarem na Malé Straně. Pivo zde vaří zkušený sládek ze sesterského pivovaru U tří růží, Robert Maňák. Těšit se můžete na pivní speciály odlišné od běžného sortimentu na trhu.  Šéfkuchař Martin Procházka připravuje delikatesy tradiční české a moravské kuchyně v moderním pojetí. Restaurace s kapacitou až 300 míst nabízí dostatek místa uvnitř i venku na prostorné letní zahrádce, nechybí ani kryté podium, je tedy ideálním prostorem pro svatby, rauty, teambuildingy nebo uzavřenou společnost.  První písemná zmínka o objektu pochází z roku 1249, kdy byl sídlem Pražského biskupa. Na počátku 19. století přechází do majetku šlechtického rodu Windischgrätz a užíval se také jako císařská konírna kde byl ustájen kůň ARDO II. jehož si sochař Jan Myslbek vybral jako model pro jezdeckou sochu Sv. Václava v horní části Václavského náměstí.
adresa: U Lužického semináře 21, 110 00 Malá Strana

 Malostranský ležák 12.5° (8)


Celkem lahodné pivečko plzeňského typu u kterého není určitě problém jich dát vícero.

Rubínový speciál 13.5° (7.5)


Dobře vykvašený sladový speciál načervenalé medové barvy se zajímavými tóny karamelu a čerstvě upečeného chleba.

Christmas Cherry Biscuit (7)


Svrchně kvašené sváteční pivo připravené s použitím čerstvých višní a belgického sladu Chateau Biscuit, který mu dodává chuť máslových sušenek.

Whiskey Barrel Stout 16° (8)


Silné tmavé pivko uvařeno k příležitosti oslav 100 let republiky. Je tam cítit karamel, čokoláda, vanilka i whisky. Chuť sušeného ovoce a čokolády a mírně nakyslá mi šmakovala.  
American Pale Ale 13° (8)
 

 
Bockbier 16° (8.5)
 
 
Výborné silnější pivečko s příchutí bylinek...

Žádné komentáře:

Okomentovat