středa 18. září 2019

Pivovar Čestmír

 
Létající pivovar Létající Čestmír, který svou první várku uvařil v srpnu 2017 v litoměřickém minipivovaru Labuť, se usadil v Brandýse nad Labem jako pivovar Čestmír. První várku ve svém pivovaru uvařil v lednu 2019 a konečně se usadil doma v prostorách bývalého minipivovaru Ondra. 
V současnosti múžete jejich pivečka ochutnat třeba na náměstí v kavárně 2 Vrány či v Říční lázně Veslovka právě v Brandýse nad Labem.

Čestmír Skydancer APA 11° (8)


Příjemné pivečko s príchutí tropického ovoce (mango, broskve, citrusy, meloun...)

Čestmír English Pale Ale 12° (7.5)


Sladové, esterově ovocné pivo s nižší hořkostí, lehce bylinkové rovněž v pohodě.

Čestmír ležák 11° (8.5)


Výborně pitelný světlý ležák chuté lehce kořenitou i bylinnou a možná malinko citrusy.

 Čestmír IPA 11° (7.5)


Trošku citrusy, tropické ovoce i karamel vcelku celkem v pohodě...

Čestmír Arise IPA 14° (7.5) 


Světlé silné limitované pivo svrchně kvašené nefiltrované nepasterizovan. Použity:  Cascade, Citra, Centennial – na sladení jsme zde použili tuhle klasickou 'C' trojku.
Jinak ochutnáno v Café pivovaru Lajka v Holešovicích.
 
Čestmír Murderworks IPA 13° (7.5) 
 
 
 
Původně uvařen v roce 2019 jednorázově na hudební festival Obscene Extreme festival v Trutnově, zaměřený na žánry extrémního metalu, jako jsou death metal, grindcore, nebo i hardcore punk. Ovšem zřejmě tak zachutnala, že se vaří dál...
Drsnější varianta předchozího "Mincer", kdy jsme zvýšili hořkost, přidali speciální slad RED X na barvu a zachmelili nejtěžším možným kalibrem a sice chmely Citra a Mosaic, dodávající pivu nezaměnitelný mix tropického ovoce (mango, maracuja) a citrusů (grapefruit, limetka). 5,7% ABV, 47 IBU

!turistika!

Žádné komentáře:

Okomentovat