pondělí 2. září 2019

Pivovar Lípák

Šest let vařil Pavel Konvalina pivo doma, na podzim roku 2017 založil Létající pivovar Lípák (pivo vaří v pražském pivovaru Muflon), po roce otevřel provozovnu v klášterních zahradách vlastivědného muzea s vlastním Ležákem Bumbal 11° na čepu, nyní, po půlročním provozu přidal druhé pivo, svrchně kvašený typ IPA Chmeldu 13°. Do konce roku by rád přidal i pivo třetí. Nyní se ponejvíc soustředí na provoz Klášterní pivní restaurace Lípák. „Až bude vše podle našich představ, tak budeme hledat vhodné prostory pro pivovar ve městě Česká Lípa,“ odpověděl na otázku, jak blízko je ke splnění svého snu navrátit České Lípě vlastní pivovar.  Z jakého důvodu by měl člověk zavítat do vaší provozovny? Určitě příjemné posezení, výborná piva, poctivé a výborné pokrmy ze studené kuchyně. Dětem půjčujeme hračky a odrážedla. Děti mohou využít celé klášterní zahrady, rodiče nemusí mít strach, že by jim dítě vběhlo do vozovky, a večerní a noční hosté se mohou normálně bavit, aniž by rušiili spoluobčany.
Co vše nabízíte v Klášterní pivní restauraci Lípák svým zákazníkům? V Klášterní pivní restauraci Lípák nabízíme oba druhy našich piv, dále i z jiných malých řemeslných pivovarů z celé České republiky, a to jak v lahvích, tak i čepovaná. Stálá piva na čepu jsou naše českolipská. Na dalších dvou kohoutech se piva každý víkend mění. K pivům nabízíme jídla ze studené kuchyně a časem bude k dispozici i gril. Za dobu provozu naší pivní Klášterní restaurace jsem pochopil, že lidé mají rádi rozmanitost piv a chtějí ochutnávat nové chutě, proto jsem jim umožnil ochutnat pivo tohoto typu i z našeho pivovaru. Chmelda se chytil úspěšně. Pivo si našlo své zájemce, kteří se rádi a opakovaně vrací a rádi u tohoto piva posedí dlouhé hodiny.

adresa: Náměstí osvobození 297 47001 Česká Lípa

Bumbal 11° (8)


Bumbal je první pivo létajícího pivovaru Lípák (vaření piva ve volných kapacitách jiných pivovarů) tvořené dle vlastní receptury a zkušeností z 6ti leté homebrewingské činnosti. Pivo je vařeno dvourmutově ze dvou druhů sladu. Příjemná hořká chuť je tvořena žateckým chmelem. Obsah alkoholu 4,5%.
Jinak příjemná osvěžující jedenáctka u které není problém strávit večer...


Chmelda 13° (8)


Naše druhé pivo z Létajícího pivovaru Lípák je India Pale Ale. Jedná se o hořčí pivo (IBU 50) s příjemným citrusovým koncem na jazyku. Tato lahodná a osvěžující chuť ve Vás vyvolá touhu po dalším loku, otevření další láhve nebo objednání dalšího půllitrů. Obsah alkoholu Chmeldy je 5,4%
Povedené silnější pivečko, zajímavé skořicové vůně i
tóny...

!turistika! 

Žádné komentáře:

Okomentovat