pátek 20. září 2019

Safari pivovar / Restaurant LEMUR

Safari pivovar je velmi ojedinělý projekt, kterým se propojila specifická výroba piva s provozem našeho parku. Pokud víme, tak v Evropě je pouze belgická ZOO Pairi Daiza, která se vlastním pivovarem také může pochlubit. Spolu s celkovou rekonstrukcí Restaurantu Lemur a dalšími letošními novinkami je náš vlastní pivovar pro návštěvníky safari parku a hosty v Safari Park Resortu další zajímavost a důvod, proč jet právě k nám. Zároveň chceme provozem pivovaru získat každoročně finanční příspěvek na zásadní chovatelský program dvorského safari parku, tj. celosvětovou ochranu nosorožců, kteří jsou nositeli jmen hlavních druhů našich piv. Z každého prodaného piva přispějeme na tento program 1 Kč, tudíž předpokládáme roční výnos ve výši 100-200 tis Kč.   Slavnostní otevření našeho pivovaru proběhlo jak jinak, než 22. září 2018, kdy slavíme Světový den nosorožců – World Rhino Day a k tomuto dni každoročně předáme šek na vyčíslenou částku dle prodaných piv. Pivo ze Safari pivovaru je určené především pro prodej v areálu, mimo něj bude k dostání velmi vzácně – kapacita pivovaru je max. 1 200 hl / rok.   
DEJ BŮH ŠTĚSTÍ & NA NOSOROŽCE!

adresa: Štefánikova 3213, 544 01 Dvůr Králové nad Labem

 White Rhino Beer 12° (7)


Klasický, spodně kvašený ležák plzeňského typu splnou chutí a příjemnou hořkostí. Alkohol 4,4 % obj.IBU39

 African Queen  Beer 11° (6.5)


Svěží, svrchně kvašené pivo, při jehož výrobě používáme jako jedni zmála v Evropě „African Queen Hops“ tj. chmel Africké královny z Jihoafrické republiky.
Alkohol 4,2% obj.IBU 34


Black Rhino Beer 14° (8)


Spodně kvašené tmavépivo spříjemnými tóny karamelu, vyváženou sladkostí a krásně hustou „kávovou pěnou“. Při výrobě použita originální Keňská káva Fair Trade. Alkohol 5,8% obj.IBU26

Kill Beer IPA 16° (7.5)


Polotmavé, svrchně kvašené silné pivo svýraznou chutí a lehkými tóny citrusů. (svěží jako horolezci při výstupu na nejvyšší Africkou horu) 
Alkohol 6,8 % obj.IBU58,95 hořkost dle výšky hory Kilimanjaro

!turistika! 

!turistika! 

Žádné komentáře:

Okomentovat