čtvrtek 4. června 2020

Minipivovar Radnice

 
Minipivovar Radnice byl uveden do provozu v září 2012 a vaří zde Zdeněk Mulač. Tomu předcházelo několik let vaření piva v domácích podmínkách. A v této době už se nám v hlavě zrodil sen o vlastním pivovárku. Cesta to byla trnitá, ale po zdlouhavých přípravách, papírování a plánování, byla v září 2011 započata stavba minipivovaru. pivovar. Ten byl přistavěn ke stávající dílně na pozemku u rodinného domu v Puchmajerově ulici v Radnicích.  Zajímavostí jistě je, že pivovárek byl stavěn svépomocí, taktéž varna a veškerá další technologie je dílem pana Mulače - majitele a sládka v jedné osobě.   Vaříme pivo tradičním způsobem s použitím těch nejlepších surovin - žateckého chmele, sladu kvasnic a vody. Pivo je nefiltrované, nepasterované. Kapacita našeho pivovárku je cca 350hl ročně.
Součástí našeho pivovaru není pivnice, pivo dodáváme do následujících restaurací:  Sportbar Na kurtech, Radnice  Vinárna U Růže, Radnice  La Boema, Radnice  Restaurace Koruna, Břasy  Restaurace Bušovice  Restaurace Na Benátkách, Chrást u Plzně  Lebowski Café Bar, Rokycany  Pivotečka, Roosveltova ul., Plzeň.

adresa: Puchmajerova 606, 338 28 Radnice

Radnická 12°  (7.5)


Jemně hořký světlý ležák s hustou pěnou a výborným řízem, třikrát sladený, charakteristický sladovou a sladovou chutí, kterou ocení každý gurmán.

 !turistika!

fotogalerie 



Žádné komentáře:

Okomentovat