pondělí 8. června 2020

Minipivovar Rezek

Místo, kde vznikl, ale svoji minulost má. „Grunt, kterému se říká Ve Dvorku, koupil v roce 1900 můj praděda. O pět let později dostal stavební povolení na stavbu brusírny. Fungovala tu do 50. let minulého století. Pak zde byla samoobsluha. Já tady v roce 1991 založil truhlářskou dílnu,“ říká Daniel Rezek, majitel nového pivovaru.
Nápad na vznik pivovaru se v jeho hlavě zrodil již v roce 2011. To už tady fungovala místní zážitková agentura. „Začal jsem kolem Černé Studnice létat na tandemovém padáku. Před dvěma lety k tomu ještě přibyly interaktivní dílny na foukání skla a vinuté perle, kovářská dílna a také penzion. Vše vzniklo kvůli tomu, abych ukázal, jak zde je krásně nejen místním, ale taktéž turistům. Abych zkrátka toto místo zviditelnil. Pivovar je tak poslední kostkou do této skládačky,“ vysvětluje Rezek.
A co pivovar Rezek konzumentům nabídne? Měsíčně tady vyrobí 100 až 120 hektolitrů piva. „Naší páteřní produkcí bude světlá jedenáctka, polotmavá dvanáctka a ale. Ten bude v této receptuře třináctistupňový. Ještě chceme světlou dvanáctku, ale té musíme dát načas,“ představuje Rezek. Kromě stálé produkce tady třikrát až čtyřikrát do roka vyrobí i několik pivních speciálů.
Pivo vaří podle tradičních receptur. „Samozřejmě že do toho vnášíme nějaký svůj nápad, chuť, vůni, ale nejsou to nějaké markantní rozdíly oproti tradiční technologii,“ vysvětluje pivovarník, který si pivovarské řemeslo osahal tak, že jednu sezonu dojížděl za sládkem pivovaru Neumann v Mělnickém Vtelnu a taktéž vedl dlouhé diskuse s majiteli malých pivovarů. Pivo bude nefiltrované, nepasterizované a točené z ležáckých tanků. „To je výhoda malých pivovarů, že si takovýto luxus a postup výroby můžeme dovolit,“ upozorňuje Rezek.
 „Máme tady jednu technickou specialitu, automat na výtoč piva. Zákazník si koupí kartu, tu si nabije a poté si sám natočí tolik piva, kolik bude chtít. Může hladinku, šnyt, zkrátka podle svého. To, co si načepuje, se mu z karty odečte. Jeden automat bude uvnitř u výčepu a druhý venku před pivovarem. Takže pivo si zde můžete sami načepovat 24 hodin denně,“ (Což již neplatí v současnosti).
text převzat z roku 2015.
Pivovar REZEK zahájil svůj provoz v září 2015. Cílem jeho vzniku bylo nejen rozšířit nabídku piv vyráběných v malých pivovarech, ale také, prostřednictvím prohlídek, přiblížit výrobu piva svým návštěvníkům. Těm je k dispozici pivnice o kapacitě až 80 hostů, v létě ji doplňuje venkovní posezení. Myslíme i na děti – pro ně jsou v pivovaru celoročně připraveny Rezkovy limonády s různými příchutěmi a v létě točená zmrzlina. Všechna naše piva vařená tradičními postupy jsou nefiltrovaná, nepasterizovaná, což umožňuje konzumentovi plně zažít chuťové rozdíly naší světlé výčepní 10°, dále ležáků: světlá 11°, světlá 12° a polotmavá 12° – jantarový speciál. V průběhu roku obohacujeme naši produkci o svrchně kvašený ALE.  Apartmány REZEK leží pod Černostudničním hřebenem, na úpatí Jizerských hor. Dvě novostavby nabízející ubytování až pro 25 osob se nachází v klidné části obce Zásada a jsou obklopeny vlastní zahradou. Přímo u domů je samostatné parkoviště. Ubytování je vhodné jak pro jednotlivce, tak i pro rodiny či skupinu přátel. V rámci zážitkové agentury si můžete dopřát i létání na padáku, vyhlídkové lety do okolí a ukázku tradiční sklářské výroby.   V zimním období stojí za návštěvu areál Ski Zásada. Uměle zasněžovaný areál s nočním lyžováním je se svojí délkou 500 m je ideální pro rodiny s dětmi. Součástí areálu je i půjčovna, servis, lyžařská škola a zázemí s občerstvením. Za příznivých podmínek se v okolí Zásady také strojově upravují tratě pro běžecké lyžování. Místní fotbalový areál nabízí v letním období bikepark a volejbalové hřiště, v zimním období ledovou plochu s osvětlením. V průběhu roku se zde koná řada sportovních a kulturních akcí.
Otevřeno každý den od 11:30. Pivnice o kapacitě 80 míst, fotbálek, šipky, dětský koutek, zahrádka. Možnost ubytování v Apartmánech REZEK s kapacitou 25 lůžek.

adresa:  Zásada 154, 468 25

  
Rezek 10°  (7.5)


Fajn pitelná světlá desítka u které se dát vydržet delší čas...

Rezek 11°  (8)


 


Světlý, spodně kvašený ležák s jemnou sladovou vůní. Pivo vyrobené z jednoho druhu cs. sladu a dvou českých sladů



Rezek 12°  (8.5)


Světlý, spodně kvašený ležák, zlaté barvy, vyrobený kombinací dvou cs ječných sladů a tří druhů českých sladů. Dozrává 3 -4 týdny v ležáckém sklepě.

Rezek Jantarový 12°  (4)


Toto bylo zde jediné zklamání, koštoval jsem jantarové piva i jinde, ovšem toto bylo na mě až moc kávové a karamelové.

!turistika!

fotogalerie









Žádné komentáře:

Okomentovat