neděle 28. června 2020

Rodinný pivovar Obora

 
Pivovar vaří pivo od roku 2015 v rodinném podniku Farma Obora. Technologii umístil do budovy bývalých stájí.  Rekonstrukcí kravína vznikla pivovarská hospoda, v níž za prosklenou stěnou uvidíte varnu.  Pivem zásobuje několik restaurací a barů, zakoupit můžete pivo v sudech, lahvích PET i skleněných.  Dohodnout se můžete na prohlídce pivovaru i vlastní chmelnice.
Pivo vaříme z vlastního sladu a chmele. Chmelnice se nachází 100 m od pivovaru. Pěstujeme odrůdy Žatecký poloraný červeňák, Sládek, Kazbek, Rubín a Premiant. Těmito druhy chmele pokryjeme potřebu chmelení kořenité, bylinné, květové a citrusové chuti. Chmel sklízíme ručně. čerstvě načesané Hlávky vakuově zabalíme a zamrazíme pro celoroční produkci.

adresa: Obora 4, 391 75 Malšice

Ze dvora


Obora výčepní 9°  (7.5)


Světlé výčepní pivo spodně kvašené nefiltrované nepasterizované. Převládá chuť mnichovského sladu a premiant (česká odrůda, aroma: chmelové, mírně kořeněné). Southern Passion (jihoafrická odrůda s unikátním aroma profilem: brusinky, citron, měsíček, grep). 
Složení: voda, ječný slad, ručně sklízený chmel z vlastní chmelnice, granulovaný
EPM/Obj: 9° / 3.5% 

Obora Žitohola 11°  (9)


Světlý spodně kvašený ležák, nefiltrovaný, nepasterizovaný. Chuťově výraznější, voňavější ležák s malým podílem žitného sladu. Chmeleno Kazbekem (aroma: kořeněné s nádechem citrusu).  Složení: voda, ječné slady a žitný slad, ručně sklízený chmel z vlastní chmelnice, granulovaný chmel.  Alkohol: 4,5 % obj.

Obora Ježibaba 12°  (8)


Světlý spodně kvašený ležák, nefiltrovaný, nepasterizovaný. Příjemně hořká Ježibaba chmelena Rubínem (aroma: kořenité až hrubě kořenité).  Složení: voda, ječné slady, ručně sklízený chmel z vlastní chmelnice, granulovaný chmel.  Alkohol: 5,0 % obj.

Obora Svatojánská 10°  (8)


Sváteční lehčí speciál s příchuti ovoce byl povedený... 

Obora Bezinka 11°  (7.5)


Polotmavý spodně kvašený ležák, nefiltr, nepaster. Pivo s intezivní chutí a vůní po černém bezu. Bezový květ se louhoval v mladince ve Whirpool.   
Složení: voda, ječné, žitné, pšeničné slady, ručně ručně sklízený chmel z vlastní chmelnice, granulovaný chmel. Bezový květ alk.: 4,8 % obj.

Obora Ale Ne 11°  (8)



Opět šmakovalo...
Juicy beer neboli „chmelový pivní džus“. Chuť i vůně mají silný ovocný charakter tropického ovoce.

Obora Sour 16°  (9)


Polotmavé speciální 16° pivo kvašené divokými kvasinkami refermentovanými v cideru (zchlazená mladina je na spilce zakvášena ciderovými přírodními kvasinkami, používame kaly z ice cideru – spolupráce s Utopia cider). Tyto Sour chutná i voní po švestkových povidlech a krásně se páruje se zvěřinou či čokoládou.
 
Obora Philadelphia Sour 10°  (7)
 

Světlé kyselé ochucené pivo, nefiltrované, nepasterizované. Alk.: 4,1 % obj.

Složení: voda, ječné a pšeničné slady, maliny, pšeničné a ovesné vločky, chmel z vlastní chmelnice.

EPM 10,7 % hm. Chuť malinová, svěží, kyselá. Malinová barva. Chmel: ŽPČ. 8 IBU

 
 
Obora IPA Sabro 15°  (6)
 
 
 
Světlé svrchně kvašené silné pivo, nefiltrované, nepasterizované. Alk.: 6,1 % obj., 40 IBU. Složení: voda, ječné a žitné slady, ručně sklízený chmel z vlastní chmelnice, granulovaný chmel. Pivo s intenzivní chutí a vůní po tropickém ovoci. Chmel: Cascade, Crystal, Sabro.
 

Obora Srpěna 11°  (7.5)
 
 
Světlý spodně kvašený ležák, nefiltrovaný, nepasterizovaný. Tradiční český ležák vařený třírmutovým způsobem.  Dodržení klasického postupu dodává tomuto pivu plné tělo a větší sladovost. 
Alk.: 4,5 % obj.     EPM: 11–11,99 % hm.     IBU: 31    EBC: 7,1
 
 Obora Philadelphia Černý rybíz 12°  (7.5)
 
 
Světlé kyselé ovocné pivo, nefiltrované, nepasterizované.   Přísná kyselost se snoubí s výraznou chutí černého rybízu a vůní maliny, které tvoří až 25 % nápoje  
Alk.: 4,3 % obj.    EPM: 12,9 % hm.     IBU: 9   Pivní styl: Sour Fruit Beer
 
Obora APA 11°  (8)
 
 
Světlé svrchně kvašené plné pivo, nefiltrované, nepasterizované.  Americká varianta anglického “pejl ejlu” (EPA). Pivo má vysoký říz a střední sladovost.  
Alk.: 5,1 % obj.    EPM: 11, 9 % hm.    IBU: 40    EBC: 10  Pivní styl: American Pale Ale
 
Obora Farmer´s Ale 12°  (8)
 

Světlé svrchně kvašené plné pivo, nefiltrované, nepasterizované.  
Alk.: 5,2 % obj.   EPM: 12,4 % hm.   EBC: 9  Pivní styl: Farmhouse Pale Ale

Obora Harvest Ale 16°  (8)
 

 
Výborné svrchně kvašené pivo silnější dávky...

 

Žádné komentáře:

Okomentovat