úterý 7. července 2020

Hostinský pivovar Moritz



 
Pivovar Moritz v Olomouci nese jméno po významném občanovi z druhé poloviny 19. století. Je otevřen od roku 2006, jako poctivá hospoda s dobrým pivem, jídlem, skvělou atmosférou a příjemnou zahrádkou přímo v centru města. Pivo Moritz se vyrábí klasickou technologií českých piv, na dva rmuty, třikrát chmelené, kvašené v otevřených spilkách. Zraje ve vzduchem chlazených ležáckých tancích, ze kterých je bez filtrace a pasterace tlačeno na pípy. Z hanáckého sladu a chmelu vzniká lahodné, kvalitní, vysoce pitelné pivo.
V roce 2007 byl v průvodci Good Beer Guide Prague and the Czech Republic, publikovaném britskou CAMRA (Campaign for Real Ale), zařazen mezi 10 nejlepších českých pivovarů.

adresa:  Nešverova 2, 779 00 Olomouc

Moritz 10°  (4)


Světlá desítka střední hořkosti opravdu ničím nezaujala...

Moritz 12°  (6.5)




Dvanáctka z použitým chmelem Kazbek rovněž zklamání, jinak obě piva na čepu byly cítit a i chutí jablečným octem...Návrat zhruba po roce a už to bylo mnohem lepší...

Moritz 11°  (8)
 
 
Tato jedenáctka se opravdu povedla, krásně nahořklá, dal bych i více bodů, ovšem je to zde bohužel nestálé, jelikož poté přišla sladší várka...

Žádné komentáře:

Okomentovat