čtvrtek 9. července 2020

Pivovar Žamberk

 
Náš minipivovar byl postaven v roce 1995 firmou INTERO pana Miloše Chmelana. Tato společnost kompletovala minipivovary po celé Evropě i v Čechách a ten náš, Žamberecký, je v pořadí patnáctý.  Vaříme pivo značky Žamberecký Kanec, které má již 20letou tradici. Značka piva má podobu se znakem našeho města. Od roku 2017 změnil interiér pivovaru svou tvář, stal se zcela nekuřáckým a otevřel se celé rodině. V přední část pivovaru je zachována tradiční pivnice.
Jsme minipivovar s 20letou tradicí. Jsme místem pro celou rodinu. Dbáme na udržitelnost, místo původu a kvalitu surovin, životní prostředí, kulturu a okrašlování našeho města.  Od února roku 2017 jsme rozšířili naše služby, naučili se novým věcem, upravili interiér a otevíráme se celé rodině.  V našich prostorách si najdou místo všichni členové rodiny. Pánové jistě nejvíce zaujme prostor pivnice s výhledem na varny a vůní piva, dámy zase kavárenská část - kde je možné ochutnat naše italské espresso značky Mambo (směs arabice a robusta) a domácí dezerty na jejichž kvalitu dbáme. Dětičky se vyřádí v dětském koutku a vaši čtyřnozí členové rodiny jsou u nás také vítáni. Jsme „dog friendly“ a parkoviště pro kočárky též máme. V letních měsících pro vás otevíráme 2 venkovní terasy: jednu směrem k hlavní silnici a druhou s výhledem na pivovarský dvůr, kde jsou umístěny prolézačky, skluzavka a houpačka. Celý prostor pivovaru je propojen a již zcela nekuřácký.

adresa: Československé armády 1400, 564 01 Žamberk

Kormidelník  9°  (7.5)



Na první chmelení byl použit hořký Vital a studené chmelení obstarává aromatický chmel
Cascade CZ, charakterizuje ho grepové aroma s lehkými květinovými tóny.

Perle  12°  (7.5)



Vídeňský ležák single hop Perle 12%. Už z názvu je patrné, že do sypání přišel pouze vídeňský slad který je tmavší než klasický plzeňský a zároveň dodává pivu větší plnost. K tomu německý chmel Perle. Vyšší hořkost , s jemným dozníváním květin.

Třináctka Kanec 13° (8)


Tato třináctka šmakovala, střední říz a hořkost jinak příjemně pitelné...
Žamberecká voda, plzeňský ječný slad, žatecký chmel a extrakt, pivovarské kvasnice.

Kramářova 13° (7.5)


Pivo vařené pro Kramářovu chatu v Orlických horách. Zamberk 022 Czech Imperial Pilsner / Strong Pale Lager / Bohemian Imperial světlé silné pivo spodně kvašené nefiltrované nepasterizované


fotogalerie


Žádné komentáře:

Okomentovat