neděle 26. července 2020

Pivovar Červený vlk

 
Pivovar Červený Vlk vznikl v srdci Krušných hor na Božím Daru, jako společná vize dvou přátel a dlouholetých spolupracovníků. Minipivovar zahájil provoz v květnu 2020, ale myšlenka, koncept budovy a umístění se rodil už od roku 2016. Záměrem bylo postavit stavbu, která bude zapadat do místní architektury, ale zároveň bude na vysoké technologické úrovni. Součástí pivovaru je i restaurace, která nabízí studenou i teplou kuchyni a pro posezení jsou k dispozici i venkovní terasy.

adresa: 362 62 Boží Dar

Lehký Střízlík


Lehký Střízlík má slámovou barvu, které dosahujeme použitím plzeňského sladu a jednormutovým varním postupem.
výčepní pivo | spodně kvašený
vol. 3,0% | 9° | 30 IBU
Slady: plzeňský
Chmely: Agnus, Kazbek, studeně Mosaic
Optimální teplota konzumace: 8-11 °C
U Střízlíka dbáme na jeho výsledný lehký a osvěžující, byť stále fortelný charakter. Na začátku a v polovině chmelovaru přidáváme odrůdu Agnus a na konci pak chmel Kazbek. Aby byl Střízlík opravdu lehký, zajišťuje studené chmelení americkou odrůdou Mosaic.

Božidarský Jelen


Božídarského Jelena připravujeme tradiční českou dvourmutovou technologií.
světlý ležák | spodně kvašený
vol. 4,8% | 12° | 32 IBU
Slady: plzeňský, mnichovský
Chmely: Žatecký Poloranný Červeňák, Premiant
Optimální teplota konzumace: 7-9 °C
Tři dávky pečlivě vybraného chmele přidáváme během chmelovaru postupně. Na počátku používáme chmel Premiant k dosažení intenzity hořkosti, v půlce jednu dávku Žateckého poloraného červeňáku pro harmonické doznívání a na konci jeho druhou várku pro zachování chmelového aroma. Vyšší hořkost Jelena jsme podtrhli kapkou chmele přidané do vířivé kádě.

Bílý Hranostaj


Bílý Hranostaj je velmi světlé až mléčné pivo. Používáme na něj pouze plzeňský a pšeničný slad, svrchní kvasnice a infuzní varní postup.
pšeničné pivo plné | svrchně kvašený
vol. 4,8% | 11° | 15 IBU
Slady: pšeničný humnový, plzeňský
Chmely: Žatecký poloranný červeňák, Sládek
Optimální teplota konzumace: 8-10 °C
Hranostaje připravujeme tak, aby vynikl jeho výsledný, výrazně aromatický charakter. Hořkost ponecháváme na nižší hladině, jak je to pro pšeničná piva typické. Pro mírné chmelení jsme vybrali odrůdy Sládek a Žatecký poloraný červeňák.

Červený Vlk


Červeného Vlka připravujeme z pěti druhů sladu, používáme přitom dvourmutovou technologii.
vídeňský ležák | spodně kvašený
vol. 5,4% | 13° | 33 IBU
vídeňský humnový, plzeňský, mnichovský, melanoidní a karamelový
Optimální teplota konzumace: 7-9 °C
Chmel přidáváme ve třech dávkách - zpočátku chmelovaru, abychom dosáhli intenzivní hořkosti, v polovině, pro zajištění harmonického doznívání, a na konci, aby mělo pivo ideální chmelové aroma. Charakter hořkosti je výsledkem spojení chmelů Saaz Late z první a druhé dávky a Kazbek z té třetí.

Nachmelený Jezevec


Nachmeleného Jezevce připravujeme infuzním rmutováním, které je typické pro tento druh piva.
IPA, silné | svrchně kvašený
vol. 6,4% | 14° | 55 IBU
Slady: plzeňský, mnichovský
Chmely: Vital, Centennial, Citra, studeně Citra
Optimální teplota konzumace: 9-12 °C
Chmelovar Jezevce začínáme odrůdou Vital, která zajistí správnou hořkost, v polovině přidáme chmel Centennial a na konci odrůdu Citra, abychom zachovali chmelové aroma. Vyšší hořkost piva podtrhneme druhou dávkou chmele Citra, kterou přidáme do vířivé kádě. Jeho třetí dávka, tentokrát přidaná za studena, se postará o nachmelený charakter Jezevce.

!turistika! 

fotogalerie 



Žádné komentáře:

Okomentovat