sobota 26. září 2020

Historický pivovar Český Krumlov

 

Tradice vaření piva v Českém Krumlově sahá k samým počátkům města. Rozkvět pivovarnictví nastává v době vlády posledních Rožmberků. V roce 1560 je vystavěn v předhradí nový pivovar a později sem regent Jakub Krčín zavádí nezávadnou, pivovarvelmi kvalitní vodu, jejíž zdroj pivovar využívá. V roce 1662 získali celé českokrumlovské panství a s ním i pivovar Eggenberkové.  V roce 2014 byla v Pivovaru Eggenberg z důvodu dlouhodobých finančních problémů ukončena činnost. Petr Vok se vaří v Pardubicích.  V roce 2015 zakoupila nemovitosti od zkrachovalé akciové společnosti Pivovar Eggenberg společnost Centrum Český Krumlov a firma Brewery Český Krumlov, která vlastní technologie. Obě společnosti spadají do developerské skupiny Fortuno Group s českým kapitálem a vlastní většinu ochranných známek Eggenberg. Od 30.6.2016 se v Českém Krumlově opět vaří pivo v Historickém pivovaru Český krumlov.

adresa: Pivovarská 27, Latrán, 381 01 Český Krumlov

Světlý ležák premium 12° (7.5)

 

Nadchne vás plnou a bohatou sladovou chutí a vůní, která je vybalancována svěžestí žateckého slade. Díky dosažené chuťové harmonii má 12° skvělou pitelnost.

Tmavý nakuřovaný ležák premium 12° (7)

 

Pro získání tmavé barvy a kouřové chuti jsme použili karamelové slady a speciální slad nakuřovaný. Charakteristická kouřovost se mísí s kořenitostí žateckého slade a plnosti sladu.

fotogalerie 
 



Žádné komentáře:

Okomentovat