středa 27. června 2018

Krásenský pivovar


Historie budovy, v níž se nyní nachází Krásenský pivovar, zasahuje již do minulého století.
Název Krásenský pivovar je odvozen z umístění budovy na pravém břehu Rožnovské řeky Bečvy, která dříve dělila dvě samostatná města, Valašské Meziříčí a Krásno nad Bečvou. Most, který se nachází v těsné blízkosti, tato dvě města v minulosti naopak spojoval.
V průběhu let minulých budova velmi zchátrala, a proto byla nutná rozsáhlá rekonstrukce, kdy byl objekt do základu zbourán a na jeho půdorysu byla vybudovaná nová, zděná budova, jejíž umístění je velkou předností nynějšího Krásenského pivovaru.
Nové pojetí budovy je poněkud velkorysé. Čedičovou podlahu a interiér z dubového masivu, doplňují litinové sloupy s ozdobnými hlavicemi, zakoupené při demolici novojičínské Tabačky. Smrkové stropní trámy a fošnový základ podpírají masivní dubové sloupy.
V objektu se nachází zázemí pro restauraci i kompletní funkční minipivovar s varnou, spilkou pro kvašení piva a ležáckými tanky, které se nachází v zázemí zadní části prostředního patra. U vchodu do restaurace můžou hosté vidět v prosklené místnosti devět přetlačných tanků.
Díky rozměrným dubovým oknům lze při posezení v restauračním minipivovaru pozorovat život ve městě hned z několika stran, jako ve výkladní skříni.

Portáš  11° (7)


Klasický světlý ležák velmi dlouhého zrání mi chutnal a zahnal žížeň.
obsah alkoholu 3.8% obj.

Krásenská 12° (7)



Je vyroben tradičním způsobem pouze z přírodních surovin. Vyznačuje se přírodním kvasnicovým zákalem, velmi dlouhé zrání dává pivu charakter klasického českého piva.
Mě hodně připomínal a to nejen pulitrem pražského Supa.
obsah alkoholu 4.8% obj.

Virgil 12° (7)


Spodně kvašené pivo,vyznačující se přírodním kvasnicovým zákalem. Má plnou chuť lehké ovocné aroma s jemným citrusovým nádechem pocházející ze speciálních odrůd chmele.
obsah alkoholu 4,8% obj.


Weissebier 12° (8)


Je vyrobeno s použitím pivovarských kvasnic svrchního kvašení. Vyznačuje se oranžovožlutou barvou, kořeněnou, obilnou, lehce banánovou vůní a přírodním     kvasnicovým zákalem.   
Obsah alk. min. 4,8 % obj.

!turistika!

!turistika! 

3 komentáře:

  1. Jen pro informaci. Pivo v Krásenském pivovaru se vaří a dováží z pivovaru Zašová.

    OdpovědětVymazat
  2. a nejedná se jen o pivko Portáš? mám pocit, že zbytek si vaří sami...

    OdpovědětVymazat
  3. ...vzdyt tam mate ceduli jako vrata,ze Portas je ze Zasove. Zbyvajici piva jsou jejich a jsou vynikajici!

    OdpovědětVymazat