pondělí 11. června 2018

Pivovarský dům Ostrava


Pivovarský dům Ostrava vznikl koncem roku 2012 sloučením stávajících a nově vznikajících provozů pod jednou střechou – hospody HOBIT CLUB, nekuřácké restaurace U SKÁKAVÉHO PONÍKA, prvního ostravského hospodského minipivovaru a PIVOTÉKY v 1. patře (prodejny českých a zahraničních piv a pivních produktů).
V pivnici i restauraci čepujeme vlastní pivo Qásek, vedle něj točíme i jiná piva českých i zahraničních pivovarů. Vaříme českou kuchyni z čerstvých surovin od místních dodavatelů.  Chceme vyzdvihnout staré české řemeslo, pivovarnictví, a podpořit současný trend zvýšeného zájmu o malé pivovary a živé pivo. Vedle toho chceme poukázat na jiné pivní kultury a druhy piva, které u nás nejsou obvyklé, ale ve světě piva tvoří významnou část.  V říjnu 2013 jsme se stali členy Aliance P.I.V. (pivně inteligentních výčepů). Vstupem do ALIANCE P.I.V. jsme se mimo jiné zavázali uvolnit jeden výčepní kohout v Pivovarském domě pro takzvaný alianční pivovar. Konkrétně to znamená to, že celý kalendářní měsíc budeme na pátém či šestém kohoutu v Hobitu i u Poníka točit pivo z pivovaru, který se ALIANCE zavázala v daném měsíci podpořit.
adresa: Přívozská 367/34, 702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

 Qásek 12° (7)


Celkem pitelné pivečko, takovej kvasničák.
obsah alkoholu 4,8% obj.

Qásek extra hořký 11° (7.5)


Pivko zakalenější, skutečně hořké bylo a v chuti bylo cítit ovoce...
 obsah alkoholu 4,8% obj.

Konopex 11° (Skřečoňský žabák, Bohumín) (8.5)


Spodně kvašený, nefiltrovaný a nepasterizovaný ležák. Od klasických piv se liší tím, že konzumenty spíše energeticky povzbuzuje, než utlumuje. Pivo je charakterizováno svou vysokou plností, odpovídající hořkosti, zlatavé barvy, s lahodnou vůní a chutí konopí … je harmonizující! Je vařeno na základu z kvalitních žateckých chmelů, doplněné o květy konopí setého – pěstováno na Moravě. Konopí seté má nízký obsah THC (max do 0,3%), má vysoký obsah dalších cannabinoidů jako například CBD, které jsou pro lidský organismus a jeho imunitní systém velice důležité a prospěšné.  Složení: voda, moravský slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice, ječné slady, konopí seté  Neobsahuje psychotropní látky! Tak tohle bylo pro mně celkem překvápko a velice jsem si pochutnal!
obsah alkoholu 4,8% obj.

Žádné komentáře:

Okomentovat