pondělí 11. června 2018

Řemeslný pivovar - Pivovárek Morava


Řemeslný pivovar Morava je minipivovar a restaurace ve Frýdku-Místku, umístěn je ve sklepení bývalé velkokapacitní pivnice na sídlišti. Oficiální provoz pivovaru byl zahájen 20. prosince 2013. Pivo zde vaří klasickou dvourmutovou metodou a výchozími surovinami jsou hlavně: český slad ze Záhlinic a žatecký chmel (Poloraný Červeňák a Sládek). Piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. V malém objemu nabízí také filtrovaná piva.  Vrchním sládkem pivovaru je Martin Gajdáček. Dalšími sládky jsou Marek Blahut a Ondřej Staniowski. Přibližně desetkrát za rok připravují speciály - jak svrchně tak spodně kvašená piva mnoha stylů.
adresa: Jiřího Trnky 82, Místek, 738 01 Frýdek-Místek

 Morava 10° (8.5)


Lehké pivečko s jemnou hořkostí mi velmi chutnalo.
Filtrované, nepasterizované.
obsah alkoholu 4,0% obj.


Morava 12° (8.5)


Tento spodňák opět nezklamal, bohatá plná chlebovitá chuť a hořký akorát.
obsah alkoholu 4,9% obj.

Frýdečák 11° (9)




Za studena chmelený jedenáctistupňový ležák z Řemeslného pivovaru Morava, který byl uvařen v rámci akce Náš pivovar: Frýdečák nebo Místečák.
Opět vynikající pivečko!

Místečák 12° (8)




 Tohle město si konečně zaslouží vlastní suprové pivko. Kde ho dokážou uvařit líp? Startuje hustě nachmelená výroční soutěž dvou měst. Dva mistři sládci, dva týmy drsných borců a fešných bab. V onlajn (skoro) přenosu pro vás budou ladit, sladit, chmelit, kvasit... Udělají dva supr pivní speciály – Frýdečáka a Místečáka. Pivovárek Morava potom vyrobí spešl limitovanou edici.
Rovněž chutnal tento polotmavý speciálek...

!turistika!

Žádné komentáře:

Okomentovat