úterý 30. dubna 2019

Pivovar Beer Factory


Otevřena veřejnosti byla 24.11.2016 a je společným podnikem pivovarníka a sládka Ing. Josefa Krýsla a Viktora Starého, který má na starosti gastronomickou část provozu. Bez zajímavosti není, že restaurace s pivovarem byla otevřena v domě patřícímu nevlastními bratru Miloše Formana, světově uznávanému matematikovi a emeritnímu profesorovi na princetonské univerzitě Josefu Kohnovi.
V době otevření má pivovar prezentovanou ambici stát se s ročním výstavem až 2000 hl druhým největším pivovarem v Plzni (po Plzeňském Prazdroji). Kapacita varny umožňuje vařit várku o objemu 10 hl. Interiér resturace a pivovaru s kapacitou 160 hostů a s dalšími 40 místy na zahrádce ve vnitrobloku vytvořila architektonická kancelář ProjectStudio8. Celkově je v prostoru restaurace 28 výčepních kohoutů (12 v restauraci, 8 v salónku v suterénu a 8 na venkovní zahrádce). Varna pivovaru byla dne 18. listopadu 2016 vysvěcena za přítomnosti Jeho excelence Mons. Tomáše Holuba, biskupa plzeňského, a emeritního biskupa plzeňského Mons. Františka Radkovského

adresa: Dominikánská 8, 301 00 Plzeň 3



Světlý ležák 12° (6.5 / 7)


Toto je naše představa českého ležáku plzeňského typu vycházející ze starých plzeňských zkušeností. Vyšší, ale příjemná hořkost ze Žateckých chmelů je důležitou součástí plnosti piva ze tří rmutů. Mě tato dvanda až tak neoslovila, cítil jsem trošku jablečnější příchuť, byla na mě sladší  ne moc hořká. Po druhé návštěve je zde mírné zlepšení...

Nevada Ale 11° (4)


Jméno tohoto svrchně kvašeného piva si propůjčujeme z kraje, kde vznikl tento legendární styl piva – Pale Ale. Lehké moderní pivo získává svoji svěžest vyjimečným Citrusovým chmelem použitým po celou dobu jeho výroby.
Celkem zklamání této tak trochu citrusové limo, ani jsem to nedopil...

Pšeničné 12° (8)


Tak zde na tomto speciálu jsem si už konečně pochutnal. Osvěžující, lehké pivo belgického stylu s tóny banánu, hřebíčku a pšenky se povedlo.

Red Ale 13° (3.5)


Ejl z Plzně s ovocnými tony z amerických chmelů. Příjemnou jantarově-červenou barvu mu dodala kombinace světlých a tmavých sladů.
Toto pivko opět nechutnalo a nedopito...
 
Amber Ale 12° (7.5)
 

Příjemně voňavé pivo ve stylu APA v jantarové barvě dostalo název Amber Ale. Vzniklo v novém plzeňském pivovaru Beer Factory, kde vaří známý a zkušený sládek Petr Krýsl. Poskytuje příjemné karamelové tóny prolnuté ovocným chmelem. Kdo má rád voňavá piva, ten si ho rychle oblíbí. Navíc je v lahvi o ideálním objemu půllitru. 
 
Juicy Galaxy 12° (6.5)
 

Sládek pivovaru Beer Factory toto výborné a voňavé pivo označuje jako "chmelový pivní džus", který z pořádné dávky amerického chmelu Amarillo vyždímal maximum chuti a vůně. Jestli vás nebaví infuzní zahraniční New Englandy, sáhněte po této české kvalitě a zaradujete se.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat