úterý 30. dubna 2019

Pivovar Raven

Rok první: 2015/2016  Blázinec. Tak by šel popsat náš první rok. V říjnu 2015 jsme k Vám vyslali naše první piva. Logo se dodělávalo ještě v noci před prvním závozem a my nervózně čekali na první reakce. Jako správný startup jsme si pronajali dvě garáže a naplnili je pivem. Zpětně si nejsme zcela jistí, jak se to stalo, ale najednou jsme byli vyprodaní. Pivovar začal rychle růst a my tam ve třech trávili kolem 15 hodin denně. Po klasických pivech jako je APA, IPA a Stout jsme začali dělat to, proč jsme pivovar zakládali – experimentovat. Uvařili jsme první českou White IPA, Cream porter a později přidali první český kyseláč „Pilsener Weisse“, který spustil lavinu českých kyseláčů a konečně zodpověděl otázku, zda jsou Češi na tyto styly připraveni – rozhodně.
Kromě vaření jsme obrazili kolem stovky festivalů. Hned v prvním roce se nám podařilo dostat se na Great British Beer Festival v Londýně, EurHop v Římě a další festivaly ve Vídni, Norimberku, Linci, Salcburku, Grazu, Bratislavě a prakticky v každém větším českém městě. Jezdili jsme také po pivovarech, seznamovali se a příležitostně vařili kooperační várky s pivovary Yankee & Kraut, Zhůřák, KJ Brewing, Weissenohe, Sibeeria, Permon, Duck & Dog a Pivečka. Získali jsme skvělé přátele a naučili se řadu užitečných technik. Objížděli jsme rovněž craftové podniky a představovali naše piva i sládky. Vrcholem byl tap takeover v Beergeek Baru, kde se nám podařilo najednou narazit 21 piv, což je určitě nějaký rekord –minimálně český.
Největším překvapením pro nás bylo, když jsme po 6 měsících vystoupali na Untappd.com na pátou příčku v ČR a vzápětí se dostali mezi naprostou českou špičku v magazínu Forbes. Navíc s černou patnáctkou, kterou jsme vytrvale vařili celé léto a která byla vytrvale vyprodaná. Svět se zbláznil a nás to tak baví. Na cestě jsou nové tanky, dále rozšiřujeme pivovar a k Vánocům si přejeme nějaké ty dřevěné soudky...a tak tunu chmelu.
Naše první narozeniny jsme oslavili v Plzni na náměstí, kde jsme rozezněli naše sudy. Pivovarská parta se za rok rozrostla na osm šílenců, kteří pro kávu létají do Austrálie, pivo zaváží taxíkem, v pivovaru tráví víkendy a pro dobrý ale by umřeli nebo se o to nejméně pokusili. Užíváme si každou novou skleničku, tank za tankem pivo za pivem.
adresa: Mozartova 132/1, 323 00 Plzeň 1



 Raven 12° (6)


Moc mi tato dvanda nejela, střední hořkost lehce bylinná chuť ocásek obilnej ála Chotěboř.

Kiwi Weisse (7.5)


Pivo ve stylu Berliner Weisse s infuzí čestvého kiwi a zeleného čaje. Typická kyselá chuť se stopami tropického ovoce vás překvapí. Toto pivo musíte rozhodně ochutnat, protože jednu třetinku zvládnete i když nejste nadšený milovník kyseláčů.
Takovej nakyslej moštík, ale pitelnej a chutnal.

Never More 11° (7)


American Pale Ale, vařené pro Bio Oko Praha.Jinak citrusy převážně, tropické ovoce...

White IPA 15° (7)


 Opět spíše citrusy, kořenější střední hořkost...

Kartel 13° (8)



Nakouřená třináctka Brown Ale chutnala moc...

Mamut 13° (7.5)


Tmavý ležák z Mikulova byl v pohodě...


Vanilla Kiss 18° (7.5)


Zajímavý vanilkový porter, trocha ještě čokolády...

Pineapple Weisse 9° (7)


Zajímavej letní kyseláč s ananasem i když pšenici jsem tam fakt necítil...

Sky IPA 12° (8)


Velice pitelný American Pale Ale s tóny tropického ovoce a kalifornské borovice. Pivo nese jméno amerického sládka, který se podílel na jeho vzniku.

Blond IPA 14° (7.5)


Americká West Coast IPA plná chuti citrusů a borovice se silným hořkým dozníváním. Chmelená za studena třemi druhy amerických chmelů pro maximální aroma. Silná a nebezpečně pitelná.

Summer Mozaic IPA 11° (7)


Letní Single Hop Ale od Ravenu chmelený příjemným voňavým chmelem Mosaic. Nefiltrované a nepasterizované, zkrátka zcela craftové pivo. Lehká session IPA v létě opravdu osvěží.
  
Drifter Pale Ale 12° (7.5)


Jde o styl American Pale Ale, který se řadí po bok Gunslingera k jejich nejnachmelenějším pivům. Chmeleno bylo 6 druhy chmelů a pro milovníky slabších speciálů je to ideální volba.

 fotogalerie



Žádné komentáře:

Okomentovat