úterý 23. dubna 2019

Pivovar Millénium

V roce 1884 byl dům v Neštěmicích č.p. 55 přestavěn panem Wenzel Czechem na malou hospodu která byla pojmenována Hvězda. O 44 let později byla v roce 1928 jeho dcerou Albínou Czechovou zvětšena o přístavbu kde se nyní nachází zadní část výčepu a taneční parket. Po válce byla hospoda přestavěna na obchod s potravinami který provozoval státní podnik Jednota. Začátkem osmdesátých let byla prodejna zavřena a dům začal postupně chátrat.
Po sametové revoluci v roce 1989 byl dům přidělen k opětovnému přebudování na pohostinství. V roce 1990 byl dům zkolaudován a znovu fungovat jako restaurace s novým jménem bar Max. Bar Max byl po roce 2000 znovu opraven a provozován až do roku 2013 kdy se bar Max uzavřel a znovu rok chátral.
V roce 2014 objekt zakoupila rodina Havlicova a zde začíná naše historie. Po zakoupení prošel dům půlroční celkovou rekonstrukcí a znovu otevřen 18.4.2014. Provozovna dostala nový název bar Millénium. V této době, po otevření se nám v hlavě zrodila myšlenka vybudovat ze malý pivovar. Od myšlenky k realizaci nebyla dlouhá cesta, o rok později byl již pivovar vyroben a postaven. Další rok nás zdržely legislativní kroky k povolení provozu pivovaru. V dubnu 2016 jsme se dočkaly posledního úředního kroku, schválení celního skladu a hned jsme se daly dovaření našeho piva.
adresa: Sibiřská 55, 400 01 Ústí nad Labem-Neštěmice

Dešťovka 10° (5.5)


Spodně kvašené desetistupňové pivo plzeňského typu vařené dvourmutovým způsobem ze dvou nejkvalitnějších hanáckých sladů. Chmelený je celosvětově známým Žateckým poloraným červeňákem a Sládkem. Jinak malinko mírně nakyslá, trošku máslíčko průměrná desítka.

Milláček 12° (7.5)


Jde o klasický spodně kvašený dvanáctistupňový ležák plzeňského typu je vařený dvourmutovým způsobem z nejkvalitnějších hanáckých sladů. Chmelený je celosvětově známým Žateckým poloraným červeňákem a Sládkem. Pivo s příjemnou hořkostí.
Tato dvanáctka už byla oproti desítce o hodně pitelnější a vydržel bych u ní strávit večer.

Drsňák 12° (6.5)


Spodně kvašený dvanáctistupňový polotmavý ležák plzeňského typu je vařený dvourmutovým způsobem z nejkvalitnějších hanáckých sladů. Chmelený je celosvětově známým Žateckým poloraným červeňákem a Sládkem. Pivo s lehkou hořkostí.

Zelené Velikonoční   (7)


Spodně kvašený zelený ležák Plzeňského typu, který je vařený dvourmutovým zpúsobem z nekvalitnějších hanáckých sladů s přídavkem kopřiv, likéru a směsi koření. Chmelený je celosvětově známým Žateckým poloraným červeňákem a sládkem.

!turistika!


Žádné komentáře:

Okomentovat