pondělí 5. července 2021

Městský pivovar Volary

 

 

V pivovaru hotelu Bobík navazujeme na historii vyhlášeného Měšťanského pivovaru Volary. Ten byl založen roku 1875 a jeho činnost direktivně ukončena počátkem 60. let 20. století.  Pro naše hosty připravujeme vlastní originální jedenáctistupňový ležák plzeňského typu, spodně kvašený, vařený tradičním dekokčním způsobem, nefiltrovaný – tedy skutečně živé pivo.  Můžete u nás ochutnat i vlastní konopné dvanáctistupňové pivo, tmavé třináctistupňové a příležitostné dávky piv speciálních.
Do zrekonstruované restaurace je zakomponován pivovar s průhledy do spilky a na ležácké tanky,ve kterých kromě ostatních druhů piv zraje i vynikající konopná dvanáctka. S čerstvě natočeným pivem pak stačí sejít o patro níž do konopných lázních-jediných svého druhu u nás. Z celé řady nabízených konopných procedur si zde vybere i ten nejnáročnější host.

Vaření první várky novodobého volarského piva začalo ve čtvrtek 1. srpna 2013 v hostinském minipivovaru, který je součástí obnoveného městského hotelu Bobík. Tradice vaření piva se tedy do našeho městečka vrátila zhruba po půl století... Vzhledem k tomu, že členové našeho sdružení se, coby zastupitelé města Volary, taktéž zasadili o to, aby v hotelu vznikl právě minipivovar, vzhledem k tomu, že jedním z cílů našeho sdružení je propagace Volar, a vzhledem k tomu, že naše městečko a okolí má po gastronomické stránce co nabídnout, zakládáme tuto novou kapitolku našeho webu. Bude nejenom o volarském pivu a pivovaru, ale také o tom, jak vlastně Volary chutnají...

Šumavské krajině mezi Boubínem a soutokem Teplé a Studené Vltavy vévodí Bobík - a to hned dvakrát. Jako nepřehlédnutelný horský vrchol s charakteristickou siluetou i coby moderní hotel téhož jména na volarském náměstí v sousedství kostela svaté Kateřiny. Kdysi tudy procházela solná Zlatá stezka, dnes znovuzrozený hotel leží na křižovatce cest, které míří k Lipenskému přehradnímu jezeru, do srdce Národního parku Šumava, k hornímu toku Vltavy či do sousedního Bavorska a blízkého Rakouska...

adresa: Náměstí 325, 384 51 Volary

Volarský ležák 11° (7)


 
Celkem pitelná jedenáctka plzeňského typu, dá se u ní vydržeti...


Volarský jantarový 12° (5)

 

Speciál sice na mě již sladší chutí, ale vypít se dal...
 

Volarské konopné 12° (6.5)

 

Když už konopné lázně, tak nesmí chybět také konopné pivko...

Chmel otáčivý (Humulus lupulus) i konopí seté (Cannabis sativa) patří do jedné a téže čeledi konopovitých, latinsky Cannabaceae.

!turistika! 

!turistika! 

fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat