neděle 4. července 2021

Šumavský pivovar Vimperk

 

 

Šumavský pivovar navazuje na tradici vaření piva ve Vimperku, která se datuje již od dob založení Vimperského hradu a zámku ve 13. století a která byla přerušena v roce 1967.  Šumavský pivovar byl založen v roce 2010 manželi Ing. Ivanem a MUDr. Alenou Hojdarovými. Šumavský pivovar patří mezi malé pivovary, které se zaměřují na vaření piva podle tradičních postupů a receptur. Vyrábí se nefiltrovaná a nepasterizovaná piva bez jakýchkoli umělých přísad a konzervačních látek přímo v prostorách pivnice, kde jsou umístěny varny, a v prostorách přilehlého sklepa, kde naleznete spilku, ležácké sudy a související technologii.
Varny jsou nerezové s měděným oplechováním objemu 2,5 hl a elektrickým ohřevem, kvašení probíhá v tradiční otevřené spilce a dále pivo dozrává několik týdnů v ležáckých tancích a sudech.

adresa: Steinbrenerova 48/1, 385 01 Vimperk

Vimperský světlý ležák 11° (4)

 

Trvale na čepu. Pivo českého typu, obsah alkoholu obvykle 4,9 % obj., výraznější hořkosti a chmelové vůně, světlé barvy. Vařeno z ječných sladů a chmelu z žatecké oblasti, spodně kvašené. Pivo je nefiltrované, nepasterizované a nijak nekonzervované.

Vimperský 7 sladový speciál 13° (4)

 

Vařeno podle originální vlastní receptury ze sedmi druhů ječných sladů, chmelu z žatecké oblasti, spodně kvašené. Pivo je nefiltrované, nepasterizované a nijak nekonzervované.


Vimperský Fad Dad 15° (6.5)

 

Na čepu příležitostně. Pivo typu Australian Dark Ale, obsah alkoholu obvykle 6,9 % obj., tmavá barva, střední hořkost, australský chmel Enigma: maliny, červený rybíz, červený meloun, tropické ovoce, Pinot Gris a Victoria Secret: tropické ovoce: ananas, maracuja; borovice. Vařeno z ječných sladů. Pivo je nefiltrované, nepasterizované a nijak nekonzervované.

 !turistika!

 fotogalerie

 

Žádné komentáře:

Okomentovat