pondělí 5. července 2021

Minipivovar Čejetice

 

 

Náš mini Pivovar Čejetice je především splnění jednoho nádherného snu. Dokázali jsme ho vybudovat vlastními silami, vlastní pílí a umíněností. Ale hlavně jsme dokázali uvařit výborné pivo pro milovníky pěnivého moku.  VARNA má 4 nádoby to je vystírací káď , scezovací káď, mladinová pánev -chmelovar a výřivku v celém varném procesu používáme jedno velkoobjemové čerpadlo ostatní procesy jako je rmutování, scezování a chlazení probíhají gravitačně. SPILKA hlavní kvašení probíhá v otevřených spilkách atmosféricky chlazených. SKLEP dokvášení neboli ležení probíhá v CK tancích objemu 300 až 1000 v atmosféricky chlazeném sklepě.  Náš pivovarský výčep je napojen přímo na CK tanky pivovodem.

Našim pivům jsme dali názvy na počest našich slavných historických postav a událostí, které se pravděpodobně staly v našem kraji. Vyjímku snad tvoří jen vzpomínka na exotickou Moravu zastoupenou značkou Moravská Blondýna.

Piva tvoříme s láskou a úctou jak si toto řemeslo zaslouží. Tradičními postupy s moderní technologií vznikají piva plné chuti, vyváženou hořkostí a přirozeným řízem.  K surovinám, které pečlivě vybíráme se chováme velmi odpovědně tak, abychom z nich dostali to nejlepší. Pro chmel si jezdíme až na Moravu do tršické oblasti. Slad vybíráme v okolí Tábora a Strakonic. A průzračnou vodu bereme přímo z našich přírodních zdrojů u nás.

Vše se rozjelo ofi v květnu 2020 a vše má na starosti David Velek

adresa: Čejetice 13 386 01  Čejetice

Šrot 10° (8.5)

 

Tradiční světlé spodně kvašené pivo vařené na dva rmuty, výrazné chmelové chuti IBU 44 doplněné nádherným aroma chmele Kazbek a v barvě pálené střešní tašky bobrovky.
Slady: plzeňský + Mnichov II
Chmely: Premiant, Sládek + Kazbek

Hejtman Jan 12° (8)

 

Spodně kvašený ležák jantarové barvy plného těla a skvělé hořkosti a vysoká pitelnost.
Slady: Heilderberg, Mnichov II, Red X
Chmely: Premiant, Sládek, ŽPČ

Moravská blondýna 12° (8)

 

Svrchně kvašené pšeničné pivo Bavorského stylu v letní variantě s jasnou sluneční barvou a svěží chutí citrusů ve vůni banánového pohlazení.
Slady: pšeničný, Carapils
Chmely: bůh ví...


Práče 11° (7.5)

 

Čejetický ALE? aneb spodně kvašené pivko využívající skvělých vlastností Ale kvasnic West Coast, vařeno na dva rmuty s plným tělem barvy medové. Tohle má fajn říz a skvělou hořkost.
Slady: Pale Ale,
Heilderberg
Chmely: Chinook, Kazbek

 

Sudoměřská tma 13° (5)

 

 

Černý ležák kávové chuti a hořkosti 44 IBU dozrává na kvasnicích a v poslední fázy velmi suché pivo.
Slady: Heildenberg, Mnichov I + II, pražený slad

Chmely: Premiant, Sládek, ŽPČ

fotogalerie 



Žádné komentáře:

Okomentovat