pondělí 14. srpna 2017

Hospůdka u studánky

Samostatná hospůdka se salonkem a venkovní zahrádkou se nachází ve sklepních místnostech penzionu. Točíme oceněné nepasterizované Poličské pivo a i jiná pivka z malých pivovarů. Dále prodej zajímavých zahraničních lahvových piv. Jídla - minutky, nebo objednání dle přání hostů. Otevřeno i pro veřejnost s možností pronájmu pro soukromé akce. Oddělené nekuřácké prostory. Pořádají se zde šipkové turnaje, silvestr, narozeninové oslavy, vánoce, mikulášské akce pro děti, živá hudba. K dispozici Wi-Fi, šipky, TV, jukebox a sposty společenských her včetně denního tisku. Kapacita maximálně 50 míst. Otevřeno denně od 16. hodin, zavírací doba se řídí podle přání hostů.
K Jelenám 1278
Praha 4, Kunratice
148 00

Více zde: http://www.hospudkaustudanky.cz/
 K jelenám 1278, 148 00 Praha 4 - Kunratice

K Jelenám 1278
Praha 4, Kunratice
148 00

Více zde: http://www.hospudkaustudanky.cz/
Žatec 13° Sedmý schod (8)

Na začátku byl velký sen - Vytvořit opravdové, řemeslně vyrobené pivo s plnou chutí, vyšší hořkostí a výraznou vůní žateckého chmele…
Dali jsme se tedy do práce a tím nám začala ta pravá alchymie. Dva roky zkoušek, testů a kombinací toho nejkvalitnějšího, co námi vysněné pivo musí obsahovat. Kombinace sladů: ječného, bavorského a karamelového, kvalitní voda a světoznámý žatecký chmel, protože je nejlepší na světě. Tak vznikl řemeslně vyrobený 13-ti stupňový, světlý ležák, tmavě zlatavé až jantarové barvy, který jsme pojmenovali „Sedmý schod“. Pro jeho osobitou chuť i vůni jsme vyvinuli speciální výrobní proces, který spočívá i v tzv. chmelení za studena, a to vybranými odrůdami toho nejkvalitnějšího žateckého chmele Kazbek a Rubín.
A proč ve výsledku těch 13 stupňů? I toto má své opodstatnění. Dvouletým vývojem a testováním tohoto piva jsme se ujistili, že právě při této stupňovitosti nejlépe vynikne celé spektrum jeho jedinečných chutí a vůní.       
Ochutnejte a zjistíte, jak my si představujeme kvalitní, řemeslně vyrobené pivo.
Druh piva: světlý speciál
Složení:  voda, český ječný slad, 4 odrůdy žateckého chmele za studena dochmeleno odrůdami žateckého chmele Rubín a Kazbek
Stupňovitost: 13,50 %
Obsah alkoholu: 5,50 %

Dobruška 12° Rampušák (7.5)

světlý ležák s příjemnou hořkostí, plné sladové chuti, s vysokým řízem a výbornou pěnivostí, obsah alkoholu 4.90 %

Polička Hradební 10° (7)

Pitná voda, ječný slad, cukr, upravený žatecký chmel
obsah alkoholu 4.00 %
Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilkách a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu.
Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.


Žádné komentáře:

Okomentovat