neděle 6. srpna 2017

Libocký pivovar

 
Hostinec Nad Šárkou a Libocký pivovar je klasický rodinný podnik s příjemným interiérem, salónkem a zahrádkou. Čepujeme zde především pivo z naší produkce, které pro vás vaříme od roku 2013 přímo v objektu. Přijďte ochutnat některé z našich svrchně i spodně kvašených piv, která nefiltrujeme ani nepasterujeme. Můžete si vybrat mezi ležáky i speciálními pivy. Na naší pípě si můžete nechat načepovat Šárku i Ctirada, případně Chrudoše a Černého Pátka, Neklana a Hvězdu, pšeničného Šebestiána ve variantě světlé i tmavé. Když se sládek utrhne ze řetězu tak i další takzvané Šárecké Divochy. Komu by ani to nevyhovovalo, může se občerstvit Vévodou z menšího průmyslového pivovaru ve Vysokém Chlumci. Při návštěvě vozem si nešťastníci mohou odvézt naše piva i nalahvované případně nasudované.

adresa:  Evropská 134/209, 161 00 Praha 6

Šárka 11° (7.5)




Chuť uvozuje lahodný slad s medovými tóny a droboulilinkou připálenou linkou, která záhy zaniká v umně napojené chmelové hořkosti střední až vyšší intenzity. Hořkost se velmi decentně protáhne, ale neulpí.  Říz byl přirozený, jemnější, chutě ladně spojené a pitelnost výborná.
Nefiltrovaný a nepasterovaný.  EPM: 11,5 Obsah alkoholu: 4,3% obj.

Ctirad 12° (7)




Světlý 12° ležák, spodně kvašený. Nefiltrovaný a nepasterovaný  
EPM: 12,5 Obsah alkoholu: 4,8% obj.

Robert 11.8° IPA (7)




Robert C. Holmes je svrchně kvašené světlé pivo s výraznější hořkostí a lehce grepovou chutí a aroma. Je nefiltrované a nepasterované. Na výrobu je použita voda, ječmené slady a americké chmely. Pivo je uvařené a pojmenované po cpt. Robertu Holmesovi, pilotovi americké stíhačky P-51 Mustang sestřelenému 16. dubna 1945 při náletu na letiště v Ruzyni. Letoun se zřítil do Divoké Šárky a dnes můžete najít v místě dopadu pomníček jako připomínku této události.

Šebestián 13°  (5.5)


Tmavé svrchně kvašené pšeničné speciální pivo, trošku banány i kávy. Já osobně už si ho příště nedám.

Černý Pátek 13°  (7)


Tmavé speciální pivko celkem chutnalo, troška karamelu, čokoláda...

Nevada Ale 11°  (6.5)
 
 
celkem fajn APA, hlavně citrusy byly cítit...

BF Neipa 14°  (7)
 

 
New England IPA aneb tropické ovoce, nahořklá, chutnala.


Libuše 16°  (6.5)
 

 
Silný tmavší speciál  v pohodě...


 Chrudoš 10°  (7)
 

1 slad & 1 chmel aneb celkem pitelná desina...

!turistika!
 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat