pondělí 18. září 2017

Pivovar Černý Orel / Orlovský




Počátky příběhu Rodinného pivovaru Černý Orel sahají do druhé poloviny devadesátých let, kdy se celá restaurace přímo před očima návštěvníků proměňovala do originální podoby. Pivnice, jež náleží k Černému Orlu odnepaměti a do níž osečtí i přespolní štamgasti rádi chodili „na dvandu“, měla v budoucnu získat ucelenost a důstojnost tím, že k ní bude neodmyslitelně patřit i vlastní pivovar. V roce 2015 příběh dospěl ke šťastnému konci: oblíbenou restauraci s výtečnou kuchyní doplnil moderní, avšak v postupech vaření piva tradiční, rodinný pivovar.
Podle mistrovského umění sládka a člena týmu Černého Orla Petra Hájka vaříme piva postavená na českých postupech. Zároveň se do nich snažíme vnést neotřelost a svéráznost. Nechceme zapadnout mezi ostatní pivovary, pilujeme chuť a výraz piva především pro hosty Černého Orla.

adresa: Vilová 18, 417 05 Osek

Dvanda 12° (6 /7)




Ležák plzeňského typu uvařený dvourmutovým způsobem za použití výhradně českých surovin, kvalitní vody z úpatí Krušných hor, výhradně českého sladu plzeňského typu a dvou odrůd žateckých chmelů. Dvanda je charakteristická svou hořkostí a typickým chmelovým aroma. Klasická a plná chuť naší dvanáctky si určitě najde své příznivce (no tak u mě si rozhodně tato s prominutím břečka nenašla. Po druhé návštěvě již zlepšení...
Obsah alkoholu: 5,1 %


Havířská 10° (4)



Taková klasická tmavá s příchutí karamele, mě nezaujala podobala se krušovicím černým.

 Véna 10° (5)


Výčepní pivo uvařené za použití kvalitní vody z úpatí krušných hor, kvalitního plzeňského a melanoidního sladu, který dodává pivu nezaměnitelnou barvu. Výletník Véna už svým názvem charakterizuje pro koho je pivo určené. Vyznačuje se jemnou hořkostí, dobrou pitelností a osvěžující chutí s jemným citrusovým toném.

 Karamela 11° (5)


Tmavá jedenáctka od Orla je vařena za použití kvalitní krušnohorské vody a tří druhů sladů, a to plzeňského, karamelového a mnichovského. Samozřejmostí je chmelení žateckým chmelem. Pivo je typické jemnou hořkostí, tmavou barvou a příjemnou karamelovou chutí. Svým charakterem určitě osloví i dámy.

!turistika!

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat