pondělí 18. září 2017

Pivovar Monopol

Tento dům, který byl postaven kolem roku 1850, byl využíván jako hostinec, později jako VARIETE zum SCHWAN (Varieté u Labutě). Nacházel se v něm obrovský sál s balkonem a krásným zdobným stropem s prvky secese. V dobách totalitního režimu sloužil jako obchodní dům lahůdkových potravin s názvem „MONOPOL“. Po sametové revoluci se využívala pouze malá část domu a to také jen pro obchodní činnost.
Po zakoupení zchátralého objektu a dlouhém zvažování jak dům správně využít, jsme se rozhodli pro vybudování restaurace s vlastní výrobou piva a ubytováním a ponechat mu původní název „MONOPOL“.
Od roku 2012-2014 proběhl „MONOPOL“ rozsáhlou rekonstrukcí. Snažili jsme se celé budově vrátit původní podobu a velice rádi se s Vámi o tu nádheru podělíme. Proto využijte možnosti se u nás ubytovat a nasávejte atmosféru prvorepublikového stylu. Hotel „MONOPOL“ se nachází v centru Teplic na hlavní třídě. Nabízíme celoroční ubytování v 8 luxusních dvoulůžkových pokojích a 4 apartmánech s kuchyňským koutem. Čeká Vás příjemná rodinná atmosféra v překrásném prostředí secesní budovy. Dopřejte si luxus prvorepublikové noblesy.
Přijďte se sami přesvědčit a ochutnat některou z našich specialit. A k tomu všemu nesmí chybět ochutnávka piv z našeho rodinného pivovaru. Čeká Vás veliké dilema ve výběru. Můžete začít MONOPOL světlým ležákem 12°, poté polotmavým KARLÍKEM 11°, pokračovat VIŠŇOVOU 11° a na závěr musíte ochutnat náš velice povedený a chuťově harmonicky vyvážený ALE 14° (pivo anglického typu)
Během roku se v našem pivovaru vaří také různé speciály podle ročního období. Na léto pšeničné, na vánoce adventní či velikonoční speciál.

adresa:  Masarykova tř. 42, 415 01 Teplice



Monopol 12° (7)


Pivo plzeňského typu, vařeno dvourmutovým způsobem, z flájské vody, plzeňského sladu, žateckých chmelů. Osloví Vás jeho příjemná hořkost, chmelová vůně, lahodná kvasničná chuť a osvěžující vysoký říz.
Alkohol: 5,2% obj.    Extrakt v původní mladině: 12%   Nefiltrované, nepasterované


Monopol Ale 14° (7.5)


Svrchně kvašené speciální pivo, vařené infuzním způsobem, z flájské vody, tří druhů speciálních sladů a pěti druhů chmele (žateckých a amerických). Pivo je charakteristické svou měděnou barvou, výraznější hořkostí a silnou chmelově – ovocnou vůní, kterou dodávají americké chmele přidávané zastudena.   
Alkohol: 6% obj.     Extrakt v původní mladině: 14%     Nefiltrované, nepasterované


Monopol Višeň 11° (7.5)


Pivo polotmavý ležák je vařen dvourmutovým způsobem z flájské vody, tří druhů sladů (plzeňského, karamelového, mnichovského) a žateckých chmelů. S přidáním přírodní višňové šťávy bez konzervantů a chemických látek. Naše Višeň osloví ty, kteří mají rádi osvěžení a nechtějí se vzdát chuti piva.     
Alkohol: 4,7% obj.     Extrakt v původní mladině: 11%     Nefiltrované, nepasterované

Monopol Karlík 11° (4)



Pivo polotmavý ležák je vařen dvourmutovým způsobem z flájské vody, tří druhů sladů (plzeňského, karamelového, mnichovského ) a žateckých chmelů. Charakterizuje ho příjemná hořkost, jemná karamelová chuť a vůně.   
Alkohol: 4,7% obj.     Extrakt v původní mladině: 11%     Nefiltrované, nepasterované

 Monopol Porter 16° (6)


Svrchně kvašené pivo, vařené infuzním způsobem, z flájské vody, čtyř druhů sladu (plzeňského, karamelového, bavorského a melanoidinového) a čtyř druhů chmelů (žateckých a amerických). Pivo vás uchvátí čokoládovou barvou, kávovo – čokoládovou chutí a vůní, kterou doplňují jemné tóny vanilky a sušeného ovoce. Vánoční Porter je silné tmavé pivo, uvařené pro adventní a vánoční čas.     
Alkohol: 7,5% obj.     Extrakt v původní mladině: 16%     Nefiltrované, nepasterované

fotoalbum 

Žádné komentáře:

Okomentovat