pondělí 18. září 2017

Pivovar Šedivák

Pivovar Šedivák  Minipivovar Šedivák byl založen v červnu 2014 z důvodu udržení pivnice, která zde funguje již přes dvacet let. Cena klasických piv velkých pivovarů byla neudržitelná pro návštěvníky této provozovny, a proto se majitel rozhodl vyrábět vlastní pivo. Předpokládaný roční výstav byl cca 800 hl piva. Pivo je výrazně hořké. K výrobě se zde používají jen české suroviny.
Minipivovar je součástí pivnice , která se nachází v Praze 8, Katovická 410, Bohnice. Pivnice byla kuřácká, což již od června 2017 nebude platit. Nicméně je zde poměrně velká zahrádka, takže i kuřáci budou v letním období uspokojeni.
Naše piva jsou vařena ze čtyř základních surovin. Slad/ječmen/, voda, chmel a kvasnice. Nepoužíváme cukr, extrakty, žádné stabilizátory, prostě nic, co do poctivého českého piva nepatří. Také používáme výhradně české suroviny. Nefiltrujeme ani nepasterizujeme, tudíž se k vám dostává nejčerstvější verze piva z minipivovaru Šedivák.  Náš pivovar se převážně specializuje na desítku a dvanáctku/ležák/, který se mezi zákazníky dostal velice rychle do obliby.

Šedivák 10° (8)


Slad: ječný, kvašení: spodní druh: světlé výčepní alkohol: stupňovitost/EPM: 10° nefiltrované, obsah alkoholu 3,9 %.

Šedivák 12° (7)


 
Slad: ječný, kvašení: spodní druh: světlý ležák alkohol: stupňovitost/EPM: 12° nefiltrované, obsah alkoholu 5,0 %

Šedivák 13° (7.5)


Tmavý speciál, spodní kvašení, stupňovitost/EPM: 13° lehce karamelová se střední hořkostí a bylinně chmelovými tóny s nádechem citrónové kůry
nefiltrované.

 Šedivák Blondie Ale 10° (3.5)


Tak tohle se fakt nepovedlo, cejtil jsem v tom vinnej ocet, jak kyseláče mi nějak nevaděj, ale tento patok už víckrát ne!

 Šedivák Neipa 13° (7)


Mírně kyselá chuť, cítit bylo i tropické ovoce jinak trošku máslové smetanové a osvěžující.

Šedivák polotmavý 14° (7)


Lehce karamelové dobře pitelné pivečko.

Black Punk 13° (4)



Hodně kávové pivečko, takže bohužel nic pro moji hubu...






!turistika!

!turistika! 

Žádné komentáře:

Okomentovat