pondělí 11. září 2017

Svijanská Bašta - restaurace U Milionu


Dějiny naší restaurace sahají až do roku 1891, kdy byla na tomto místě založena Hospoda U Milionu. Název byl zvolen na počest miliontého návštěvníka Jubilejní zemské výstavy v Praze, v nově otevřeném, čistě českém výstavišti Praha-Holešovice. Národní cítění tehdy vrcholilo a toto byl jeden z jeho projevů.
Pod uvedeným jménem fungovala restaurace až do nedávné doby. Stejně jako dnes, byla vždy vyhlášená a oblíbená v širokémm okolí. Byla navštěvována herci i filmovými štáby z nedalekých hostivařských ateliérů.
V roce 1961 došlo ke znárodění, tak jako u mnohých jiných podniků svého druhu v době komunismu.
Provoz a správu převzal národní podnik RaJ - Restaurace a jídelny. Pro dosavadní majitele i pro hospodu to byla pohroma v podobě neohleduplného přístupu k tomuto místu. O technické stránce ani nemluvě.
Počátek roku 1991 znamenal návrat Hospody U Milionu do rukou původních majitelů. Od té doby prošla hospoda drobnými úpravami, ale stále sílila potřeba větší investice k obnovení dávných kvalit.
Čas a léta, kdy zde hospodařil národní podnik se podepsaly na technickém stavu celé hospody a proto v roce 2010 došlo k celkové rekonstrukci a renovaci interiéru, který je nyní laděn ve staročeském stylu, s odkazem na českou hudební tradici. Místo dostalo i nový název, Svijanská bašta - restaurace  U Milionu, který dává najevo, že se jedná o následníka této bohaté historie
 Svijanská Bašta - restaurace U Mlionu vám nabízí denně obědová menu za rozumné ceny, výběr z několika jídel a příjemnou obsluhu. Čepujeme oblíbené pivo Svijany - Máz 11%, Kvasničák 13%, Kněžnu 13% a Baron 15%. Nabízíme stáčené víno a v naší nabídce naleznete jak klasická jídla, tak i různé speciality a pochutiny. Jako samozřejmost můžete očekávat připojení na INTERNET ZDARMA přes naši Wi-Fi síť.


Svijanský máz 11° (7)



 Světlý ležák s obsahem alkoholu 4,8 % obj. vyráběný klasickou technologií, nepasterovaný. Svijanský Máz je jedničkou v produkci pivovaru.Máz je nejprodávanější svijanské pivo jak v točené, tak lahvové variantě. Začali jsme ho vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími dvanáctkami (ležáky).
Obsah alkoholu 4,8 % obj.

Kvasničák 13° (6.5)




Kvasničák je nefiltrované pivo, což znamená, že při jeho výrobě nedošlo k filtraci a je v něm zachován obsah kulturních pivovarských kvasinek. Proto je také jemně zakalené. Jeho chuť je příjemně hořká a plná a prodáváme ho, mimo jiné ve svátečních dvoulitrových skleněných džbánech a litrových designových lahvích.
Obsah alkoholu 6 % obj.

Svijanská kněžna 13° (7)

Svijanská Kněžna je tmavý speciál, vyrobený z vybraných speciálních sladů, které jí dodávají specifickou kávovokaramelovou chuť. Je hutnější, díky čtyřem druhům pražených sladů, díky kterým získává i svou typickou barvu, tedy bez přibarvování. Hodí se k jídlu nebo se dá řezat s kterýmkoli ze svijanských piv - různými kombinacemi dosáhnete různé chutě, vůně a stupňovitosti. Nemám foto.
Obsah alkoholu 5.2% obj.

Žádné komentáře:

Okomentovat