sobota 2. září 2017

Pivovar Lužiny

 
Pivovar Lužiny, jehož provoz je umístěný v přízemí objektu OC Lužiny, je plně samostatný nezávislý minipivovar s technologií pro předpokládaný roční výstav cca 2500 hl piva; prostorová rezerva umožňuje jeho případné rozšíření až na roční výstav cca 5000 hl piva.
Instalovaná technologie umožňuje vaření všech druhů piv (svrchně kvašená, spodně kvašená). Nejdůležitější části pivovarské technologie jsou: dvounádobová varna o objemu 15 hl, 4x spilka o objemu 30 hl, 10x ležácký tank o objemu 30 hl, 2x CK tank o objemu 15 hl, atd.
Vyrobená piva se budou čepovat v pivovarské restauraci a v pivním baru z výčepních tanků, plnit do PET lahví a do KEG sudů pro čepování v pivovarské restauraci a pro místní maloprodej. Předpokládá se výroba čtyř stálých druhů piva a v průběhu roku i několika speciálů.
Všechna Lužinská piva jsou nepasterizovaná a nefiltrovaná, prostá jakýchkoliv konzervantů, stabilizátorů pěny, barviv či jiných chemikálií. Při výrobě se používají výhradně nejkvalitnější dostupné suroviny. S ohledem na charakter piva a zachování jeho kvality se v žádném případě neplánuje prodej prostřednictvím obchodních řetězců.

Světlý ležák 11° (7)
 
Alk. 4,5% obj.
Světlý, spodně kvašený ležák zlatavé barvy vařený dvourmutově ze tří druhů ječného sladu, chmelený nejkvalitnějšími žateckými chmely, kvašený na polouzavřené spilce.
Pivo jasně světle žluté barvy, s velmi jemnou kvasnicovou vůní (droždí, obilný kvásek, chléb). Pivo hodící se pro každodenní a celodenní pití skutečně pro všechny. S pomalou, leč setrvale vtírající se pitelností – nikdy nebudete vědět, kdy je ta správná chvíle přestat…no tak já přestal již po prvním aneb jedno a dost! prostě mi fakt nejelo...

Lužinský jantar 12° (5)

Alk. 4,9% obj.
Spodně kvašený ležák jantarové barvy s lehkou karamelovou chutí a vůní. Vařený ze čtyř druhů sladu na dva rmuty, chmelený nejkvalitnějšími žateckými chmely, kvašený na polouzavřené spilce.
Lehce jantarová barva tohoto krásného piva s nádechem podzimního listí zahřeje už pohledem. Následuje jemná vůně kvasnic, přes až medovou sladkost přecházející po mírném zteplání nápoje v příjemnou chmelovou. V chuti plné, lehce lepkavé, sladké, s dotekem bylinného sirupu…

Polotmavý speciál 13.7° (3)


Alk. 5,3% obj.
Polotmavý spodně kvašený speciál střední hořkosti. Vařený ze čtyř druhů sladu na dva rmuty, chmelený nejkvalitnějšími žateckými chmely, kvašený v polouzavřené spilce. Zraje minimálně jeden měsíc.
Polotmavé pivo, jehož nahnědlá barva lehce avizuje vyšší obsah alkoholu. Pivo je vůni jemné, sušší, s aroma sušeného chmelu, což vše napoprvé skrývá jeho skutečnou sladovost a plnost. Po sladovém začátku nastupuje dlouho doznívající, příjemná a zakulacená chmelová hořkost. To vše vybízí přímo k mazlení se s tímto nápojem.
Polotmavé pivka nemám zrovna až tak v oblibě, ovšem toto je jedno z nejhorších co jsem kdy měl za poslední dobu...

Světlý LU - Ale 14.5° (7)

Alk. 5,4% obj.
Svrchně kvašený speciál belgického typu jantarové barvy. Vařený infuzním způsobem ze čtyř druhů speciálních sladů, chmelený třemi druhy německého a anglického chmelu. Ve vůni pikantní, plné kvasnic a zejména ovocných a travnatých vůní ze směsice mnoha poměrně atypických chmelů (ve vůni lze nalézt náznaky pomeranče, blumy, švestky, citrusovou trávu, ale i špetku ořechů, atd.). Stopové pomerančové a hlavně výrazně sladké tóny lze nalézt i v chuti, tohoto nepříliš hořkého, lehce „mazlavého“ piva.

Beerstriker 14.5° (5)


Alk. 6,1% obj.
Světlý spodně kvašený speciál.
Pivo je vařené ze dvou druhů sladů tradičním dvourmutovým způsobem. Barva je hutně zlatavá, pěna je hustá a stabilní. Ve vůni je pivo kořenité a bylinně chmelové, sladové, lehce peprné. Říz je jemnější, plnost střední. V chuti je Beerstriker sladový s vyšší hořkostí; doznívání je příjemně chmelové a sladové.
Pivo je vyráběné speciálně pro skupinu DOGA.

Adelle Ale  (8)


Svatomartinský svrchně kvašený polotmavý speciál, nepasterizované, nefiltrované.
Za studena chmelený podzimní speciál z dílny zdejších sládků. Barva podzimního listí, aroma amerických chmelů plné citrusů.
Alkohol: 4,6% vol.

Thirstkiller 10° (6)

Letní světlý ležák...

Šmidra 12° (8)


Májový svrchně kvašený ležák uvařený ze tří druhů zahraničních sladů a chmelený dvěma druhy českého a jedním druhem německého chmelu.
Nádech angreštu, jahodníku, květoucího bezu, rozinek...
  
Vánoční hvězda (5)


Spodně kvašený tmavý speciál, který se teda zrovna moc nepovedl, necítím tam opravdu nic vánočního...
Alkohol: 5.25% vol.

1+1 (7)

 
Speciál double single Ale je kombinací vídeňského sladu, amerického chmelu s uměním našeho sládka se vytvořilo skvělé silné pivo s dominantní grepovou chutí.


Oliver (7.5)

 
Speciál stylu Brown Ale použity americké, francouzské a novozélandské, kvasnice svrchního kvašení.
Alkohol: 5.9% vol.

Živa (8)

 
Lužinské letní pšeničné pivko celkem v pohodě...

Double Single ale  (6.5)


Silné svrchně kvašené pivo belgického typu. Vařeno z jednoho druhu vídeňského sladu a z jednoho druhu českého chmele Country. Jde opravdu o unikátní recepturu, neboť pivovar je jeden z prvních, který touto odrůdou chmele disponuje. Pivo je světlé barvy s lehkou hořkostí, ve které se odráží grapefruitová příchuť a stopy piniových oříšků.



fotoalbum



https://mapy.cz/s/3fJlF


Žádné komentáře:

Okomentovat