pondělí 18. září 2017

Pivovar Marina

Nedaleko tohoto pivovaru vařil v letech 1897-1998 v ulici U průhonu holešovický První pražský měšťanský pivovar. Po devíti letech od zavření výše zmíněného průmyslového pivovaru, zahájil své vaření v této pražské čtvrti Domácí pivovar Gabriel, který byl spíše klubovým pivovárkem, bez možnosti ochutnání širším pivním publikem.
Pivovar Marina navázal na tradici vaření holešovického piva a je otevřen od roku 2011. Měděná varna s obsahem 2 000 l stojí hned nad výčepem, vytápění je elektrické. Ostatní technologii si může běžný návštěvník rovněž prohlédnout, nachází se ve sklepě, jehož prosklená stěna je součástí příchozí chodby. Spilku tvoří dva uzavřené tanky po 20 hl. Ležáckých tanků je celkem 6, rovněž po 20 hl. Pivo se čepuje z výčepních tanků (3 po 10 hl). Ochutnat můžete ze čtyř druhů piva (Přístavní výčepní 10°, Pšeničné pivo 11°, Holešovický ležák 12° a Marina speciál 13°) a dvou vícestupňových speciálech.

Přístavní 10° (4)


Klasická světlá desítka s vyšší hořkostí i plností. Vyrobená ze dvou druhů sladu a žateckého chmele.

Holešovická 12° (5)




Vlajková loď našeho pivovaru. Pivo vyrobené ze dvou druhů českého sladu z klasické humnové sladovny, plnost i hořkost se blíží klasickému plzeňskému ležáku, pivu, které dalo název této kategorii.

Pšeničné 11° (6)


Pšeničné pivo bavorského typu vyznačující se silným řízem a plností, nižší hořkostí a charakteristickou ovocnou vůní banánu, hřebíčku a dalšího ovoce.

Marina 13° (4)


Tmavé pivo vyrobené ze 4 druhů sladu, s karamelovým aroma, příjemnou vyváženou karamelo – kávovou chuťí, jemným dozníváním hořkosti a bohatou pěnou.

!turistika!

fotoalbum

Žádné komentáře:

Okomentovat