pondělí 25. září 2017

Pivovar Loď


Celé zařízení pro vaření piva se nachází na dvou lodních palubách, včetně 2- nádobové varny o objemu 500 litrů, šrotovníku na slad a čtyř kvasných kádí. Na spodní palubě se nachází 16 tanků. Předpokládaný roční výstav je 1500 hl. Vaříme čtyři až pět várek týdně.  Restaurace na hlavní palubě podává staročeskou kuchyni. V podpalubí naleznete pivnici se studenou a teplou kuchyní s nabídkou z naší lodní udírny. (Jíte-li ryby určitě ochutnejte naši netradiční specialitu – nakládaný rybí karbanátek.) V letních měsících budeme na palubě grilovat (od druhé poloviny června 2017).  53 metrů dlouhá loď prošla kompletní rekonstrukcí, kterou realizovalo přední architektonické studio ACHT, vedené Václavem Hlaváčkem. Loď provozuje společnost Vltavská plavební s.r.o. a kotví na svém stálém místě u Štefánikova mostu.


Legie 10° (8)





Vyšší hořkost, nepasterizováno, nefiltrováno.
Obsah alkoholu: 4,2 %

Republika 12° (8)


Sladová chuť, jemná hořkost, která je dána moravskými slady a žateckými chmely.
nepasterizováno, nefiltrováno. 
Obsah alkoholu: 5,1 %

Rodney 11° (7.5)


Svrchně kvašené světlé pivo typu Ale medové barvy, chmelová aroma s květinovými a citrusovými tony. Silnější hořkost má dlouho doznívající charakter.
nepasterizováno, nefiltrováno. 
Obsah alkoholu: 5,0 %

Monarchie 13° (7)


Tmavý ležák, který chutná po praženém sladu a kávě s čokoládovým dozněním. Je méně sladký oproti jiným černým pivům.
nepasterizováno, nefiltrováno. 
Obsah alkoholu: 5,5 %

Remorkér 12° (8.5)



Speciální ležák, výrazně chmelové a lehce citrusové aroma a to díky přidání chmele Kazbek do ležáckého tanku.


Comet 11° (8.5)


Svrchně kvašený ležák, APA - lehké pivko s vyšší hořkostí a nižší plností, ideální do prvních prosluněných dnů. Díky vysokému prokvašení je velmi doře pitelné, osvěžujícího charakteru.
Obsah alkoholu: 5,2 %

Orion 13° (9)


Polotmavé svrchně kvašené speciální pivko typu I.P.A. Začátek je lehce nasládlý postupně přecházející do chmelové hořkosti. Plnost doplňuje za studena přidaný chmel Apollo, který přidává dílu letní nádech grepu či hrušky. Moc jsem si pochutnal!
Obsah alkoholu: 5,5 %

Honey Fitz 13.5° (8)


Světlý medový ležák, řadící se do skupiny ochucených piv se skládá z plzeňského sladu českých a amerických chmelů. Jeho zlatou barvu obstaral přidaný luční med. Tento sváteční speciál díky vyššímu alkoholu zahřeje především při dlouhých večerech.
Obsah alkoholu: 6 %

Canberra 9° (8.5)


Ovocný lehký speciálek mi chutnal. Svrchně kvašené výčepní pivo typu Fruit IPA, výrazný svou barvou, získanou ze stoprocentní lesní borůvky. Vařeno bez jakýchkoliv přídavků za použití českých chmelů, sladů a ovoce. Díky vysokému množství borůvky získává osvěžující ovocnou chuť.
Nefiltrováno, nepasterizováno, 9% EPM a 3,8% alkoholu.

Savannah 13° (7)


Svrchně kvašené silné pivo pšeničné, typu American Hefeweizen. Typická banánová a hřebíčková vůně, kterou vytvoří pšeničné kvasinky, je u tohoto pivního stylu ještě podpořena vůní dvou amerických chmelů. Citra je chmel, který se postará o citrusovou vůni a Simcoe dodává lehce kořenitý nádech. Použité slady plzeňský, pšeničný a karamelový ze sladovny Kounice.

Triton 11° (7.5)


Svrchně kvašené plné pivo typu IPA, single hop Uran. Díky nově vyšlechtěné odrůdě chmele Uran z Chmelařského institutu v Žatci, můžete být mezi prvními, kteří ochutnají tento chmel. Pivo získává výrazné chmelové aroma, hořkost a kořenité ovocné tóny s doznívajícím charakterem.

 New Jersey 14° (7.5)
 
 
Svrchně kvašené silné pivo typu Juicy NEIPA. Tento pivní styl se vyznačuje vysokým chmelovým aroma a světlým zákalem připomínající pomerančový džus. Použity byly speciální slady, pšenice a ovesné vločky. V kombinaci čtyř amerických a australských chmelů vzniká silné aroma tropického ovoce a citrusových plodů. 
Nefiltrováno, nepasterizováno, 14 % EPM, 5,6 % alkoholu.

Arktika 16° (7)
 
 
Svrchně kvašené silné pivo, pivní styl American India Pale Ale, single hop Ekuanot. Tento speciál dokáže prolomit ledy. Jedná se o americký chmel s citrusovým aroma, ve kterém převládá tropické ovoce, citron, limetka, papája, jablko a zelený pepř. Speciální slady, pořádná dávka chmele a vysoký obsah alkoholu jsou zaručená kombinace k posílení imunity a zdravého ducha. Doporučuje deset z deseti doktorů, maximální denní dávka není stanovena.  
Nefiltrováno, nepasterizováno, 16 % EPM, 7,5 % alkoholu.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat