pondělí 25. září 2017

Pivovar U Tří Růží






Pivovar se nachází se v samotném historickém centru, v Husově ulici v těsné blízkosti Karlova mostu a Staroměstského náměstí. Ihned po vstupu na vás dýchne místní výjimečná atmosféra staropražského pivovaru, kterou umocňují nástěnné malby akademických malířů Jiřího Bernarda a Pavla Jakla, vykreslující obrazy z bohaté historie domu a pivovarnictví v Čechách. V přízemí pivovaru je pak umístěna varna, kde se pod vedením zkušeného sládka Roberta Maňákavaří šest druhů piva.  Kombinace nejvyšších výrobních standardů, kvalitních surovin a tradičního pivařského řemesla umožnila pivovaru U Tří růží získat statusklášterního pivovaru řádu Dominikánů, sídlícího hned ve vedlejší budově, a nejlépe tak navázat na místní pivovarnickou tradici započatou už v patnáctém století. Samotný dům je opředen zajímavou historií, již v roce 1405 pro něj získává významný sládek Benešprávo várečné, čímž započal psát jednu z nejdelších kapitol pivovarnictví na českém území.  V pozdější historii je zajímavostí, že do domu přestěhoval Václav Matěj Kramerius svoje nakladatelství Česká expedice, která zde sídlila až do roku 1804. Dnes působení Krameria připomíná pamětní deska na průčelí domu. Kromě piva vám na tomto významném místě rádi nabídneme některou z řady českých specialitnaší kuchyně, vedené úspěšným šéfkuchařem Martinem Procházkou, který k nám přišel z hotelu Alcron, kde stál u zisku michelinské hvězdy. V menu, které pro restauraci sestavil, naleznete kromě denní nabídky a sezonního jídelníčku také velký výběr specialit určených přímo k pivu.



Světlý speciál 13° (6)


Spodně kvašené pivo plzeňského typu s obsahem alkoholu 5%. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

 Brown Ale 15° (8)


Speciální svrchně kvašené polotmavé pivo, vařené v britském stylu Ale-Brown. Vyrobeno ze tří druhů sladů a tří druhů chmelů, které dodavají pivu tmavě jantarovou barvu avýraznou hořko-ovocnou plnou chuť. EPM 15%.

Vídeňské 15° (7)

Speciální červené pivo vařené z vídeňského a karamelového sladu s extraktem původní mladiny 15 stupňového piva.

Dark Rose 17° (7.5)


Mohutné tmavé speciální pivo s vyšší hořkosti, podtóny čokoládové chuti a příchutí praženého ječmene. Pivo se vařilo z 5 druhů sladu a 2 druhů chmele. Alc 6,4%.

Žádné komentáře:

Okomentovat