pondělí 22. listopadu 2021

Minipivovar Axiom Brewery

 

 

Sejdou se tři Rusové, dva Češi a jeden Nor …  a začnou psát příběh jednoho minipivovaru. Léta páně 2018 se pět chlapů z pivovarského světa rozhodlo spojit svoji lásku k pivu a letité zkušenosti a dali tak vzniknout mezinárodní značce Axiom Brewery. Tři majitelé z Ruska, dva z Česka. No hádejte, kde pivovar postavili. Jasně, na Hané v Prostějově.  A kdo že je ten šestý? Je to rebel. Je to superstar mezi sládky. Je to legenda kraftového piva. A asi se začal na svých vinicích v Řecku nudit, protože na to kývnul. Dámy a pánové, norský brewmaster Kjetil Jikiun, zakladatel prvního kraftového minipivovaru Nøgne Ø v Norsku, který se rozrostl natolik, že jej opustil a založil další minipivovar Solo na Krétě, teď vaří pivo v Prostějově.  Svoji první várku jsme v Axiom Brewery uvařili už v polovině roku 2019 a ve svém prvním pololetí jsme se hned vyškrábali na nejvyšší bednu soutěže Ratebeer.com o nejlepší nový minipivovar v ČR, ze které jsme ani po roce 2020 neslezli a svoje prvenství tak obhájili.  Zbožňujeme tu pestrou škálu pivních stylů, všemožných chutí a fascinujících vůní. S vášní experimentujeme a inovujeme, a to s jediným cílem. Dopřát vám tradiční i neobvyklé chuťové zážitky. Takže vaříme, testujeme, ochutnáváme a ochutnáváme a ochutnáváme … až jsme navařili už desítky různých pivních stylů včetně super stylu Session MEAD, do kterého jsme se v Česku pustili jako první a vy jste si jej velice rychle oblíbili. Za to děkujeme a slibujeme, že od svého poslání přinášet vám nové pivní chuťové exploze neupustíme a s láskou k pivu půjdeme až za hranici svých možností. Pokud taky sdílíte naši lásku k lahodnému moku, pojďte do toho s námi 😊

adresa: Průmyslová 3, 796 01 Prostějov

Axiom Pilot 12° (7)

 

Jen málo piv vyvolalo v našem pivovaru více diskuzí jako náš světlý ležák. Jsme v Česku, takže náš světlý ležák by měl dosahovat české kvality. Jen stěží bychom spočítali, kolik prototypů jsme udělali, ale s Pilotem víme, že letíme správným směrem. Přáli bychom si, abyste při souzení tohoto piva byli přísní. Nechceme žádné nezasloužené komplimenty!

EPM/Alk.:12% / 4.4% Složení:voda, ječné slady, chmel

 

Axiom Rumpál 12° (7.5)

 

Některé věci by se zkrátka měnit neměly. Francouzská vína, švýcarské sýry, české ležáky. Perfektní rovnováha, plná chuť a nadýchaná voňavá pěna. Naprostá klasika

EPM/Alk.:12% / 4.4%Hořkost:30 IBU Složení:voda, ječné slady, chmel, kvasnice 

Axiom Griffin IPL 11° (7.5)

 

Hybrid, kříženec říkejte mu jak chcete ho se to nedotkne. Mystický Griffin - spojení amerického orla a českého lva! Američané, kteří sice nevymysleli, ale rozhodně protlačili styl IPA a Češi jako ležáková velmoc. Spojte to dohromady a máte IPL - India Pale Lager.   Nádherná vůně plná ovoce, chmelová hořkost a vysoká pitelnost ležáku.

Axiom Low Flow Neipa 13° (6.5)

 

V tomhle novém skvěle pitelném pivu naleznete komplexní mix sladů, který poskytuje zdravý základ a následně vyklízí prostor pro klasické chmely, tak čerstvé, jak to jen jde! Když se jedná o klasiku, tak je zde vždy spousta prostoru pro inovaci a kreativitu a tohle pivo je toho důkazem.

Složení: voda, ječné slady, pšeničné slady, ovesné vločky, pšeničné vločky, chmel, kvasnice

 fotogalerie

 

Žádné komentáře:

Okomentovat