úterý 30. listopadu 2021

Pivovar Buchťák

 

 

Když jsme si kladli otázku, kde bychom mohli realizovat náš nový pivovar, jediné místo které splňovalo naše podmínky, bylo u dálnice v Olomouci Nemilanech. Víme, že je to zvláštní nápad „pivovar u dálnice“ ale jak říká klasik – proč ne?! Tak jsme neváhali a barák koupili (hlavně žádní sousedé!!!, kolegové z oboru budou vědět, o čem je řeč). První stavební úpravy jsme započali před dvěma lety.  22. 2. 2020 jsme zahájili provoz Pivovaru Buchťák. Naše piva vaříme z vody, humnových sladů, chmele a pivovarských kvasnic. Snažíme se o to, abychom podporovali regionální dodavatele surovin, protože sami jsme jedním z nich. Ve vaření piva chceme experimentovat a proto po celý rok můžete od nás čekat nové pivní styly, o kterých Vás budeme rádi informovat.

KAMIL BUCHTA  majitel  

Já so Kamil Buchta, tak mě napadlo, že pivovar bode Buchťák.Tož pivo, to mě bavilo a chotnalo decke. Ož v 15-ti letech sme s klokama vařele pivo v kastrólech na šporáko. Kdež konečně ozrála doba a já se v Praze doočel co sem o pivě nevěděl a dal dohromade nejaky te chechtáke a dobró parto ledi, slavnostně sme otevřele pivovar v Olomóco na dálnice. Korona virus nám trocho zatopil, ale zbelo zas dost časo oklodit a dodělat nejaky te hlóposti. Chceme dělat nélepši pivo, abe leďom hodně chotnalo. Tož nám držte palce a kdebe bel nějaké problém řeknite nám to a nepište to na te špatny stránke. Dé Bůch…..ta štěsti….

MAXIM HENTEK  sládek  

Úspěšně jsem vystudoval SPŠPT Podskalská. Po pár letech jsem se  přestěhoval z Prahy na moravu a Buchťák byl pro mě jasná volba. Je zde možnost seberealizace a důvod, proč jsem chtěl pracovat v novém pivovaru Buchťák je, že zde panuje rodinná atmosféra a každý den není stereotypní jak ve velkých pivovarech. Oboru se věnuji 9 let. V našem pivovaru se starám o vaření piva, dbám na hygienu a vymýšlení nových receptur. Pivo prostě miluji a věřím, že z Buchťáka uděláme společně poctivé kvalitní pivko a spoustu zajímavých pivních stylů.

adresa: Nemilany 308, 783 01 Olomouc


 

Zahořklej Buchťák 11° (7.5)

 

Pivo – světlý ležák, spodně kvašené, třikrát chmeleno nejlepšími českými chmely, vařeno klasickou metodou dekokčního rmutování na II. rmuty. Pivo se vyznačuje vyšší hořkostí a je výraznější.

Buchťák na Pomeranči 11° (7)

 

Ochucené pivo – světlý ležák, spodně kvašené, vařeno ze tří druhů humnových sladů. Při jeho výrobě byl kladen důraz na vyváženost sladké, jemně hořké a kyselé chuti a vůni po krvavých pomerančích.

Padlej Buchťák z Višně 11° (7)

 

Ochucené pivo – světlý ležák, spodně kvašené, vařeno ze tří druhů humnových sladů. Při jeho výrobě byl kladen důraz na vyváženost sladké, jemně hořké a kyselé chuti a vůni po višních. 

Buchťák Top Gun APA  12° (6)

 

Rebelující opeřenej Buchťák čili TOP GUN – oblíbená APA amerických letců. 🍺 🇺🇸 Tohle plné světlé pivo vyniká příjemnou plností, svěží hořkostí s vůní a chutí po zralých mandarinkách, citrónové kůře a čerstvém jehličí. 🍊🍋Jen dejte bacha, ať nepřeženete doporučenou denní dávku a nezačnete létat. 🦅

Maximus Buchťákus IPA  14° (5)

  

Silné světlé pivo svrchně kvašené, chmeleno metodou dry hopping pěti druhy nejkvalitnějších zahraničních chmelů. Pivo je výrazně hořké s vůní a chuti po citrusech.

!turistika! 

fotogalerie 

 

 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat