pondělí 22. listopadu 2021

Minipivovar Hasič

 

 

První zmínka o pivovarnictví v Bruntále je již z 13.století, kdy město s nejstarší zakládací listinou v českých zemích získalo právo vařit pivo. V této době zde bylo 109 právovarečných domů. Panský pivovar zřídil v Bruntále v letech 1556-1557 Jan starší z Vrbna . Další pivovar byl založen „Řádem německých rytířů v roce 1653, však svojí modernizace se dočkal až v roce 1911, Evženem Habsburským. Po 2.světové válce byl pivovar sloučen s lihovarem a v roce 1955 byl zrušen.
Pivovar Hasič vznikl v roce 2015 a je jedním z mála regionálních pivovarů, který se specializuje na výrobu domácího piva. Nachází se v turisticky atraktivní oblasti Jeseníky, ve městě Bruntále, v budově bývalé textilky. S využitím místní sladovny vaří domácí pivo a speciální piva s distribucí do širší sítě restaurací. Pivovar také provozuje nově zrekonstruovaný pivní bar a vzorkovou prodejnu. Specializuje se zde na prezentaci výrobků s výkladem výroby piva.

adresa: 1, Ruská 1448, 792 01 Bruntál

 Hasič 11° (7)

 

Extrakt v původní mladině (EPM) je minimálně 11,5% Obsah alkoholu minimálně 4,2 % objemových Hořkost (IBU) 34.
Světlý ležák vyráběný osvědčenou rmutovací technologií z nejkvalitnějších, ručně vyrobených moravských sladů a žateckého chmele. Vyšší, ale lahodná hořkost piva je dosažena trojitým dávkováním chmele. Klasické hlavní kvašení a dlouhé zrání dodávají pivu vyrovnanou chuť a skvělou pitelnost.

Hasič summer Ale 11° (7)

 

Extrakt v původní mladině (EPM) je minimálně 11,2% Obsah alkoholu je minimálně 4,4% objemových Hořkost (IBU) 32. Moderní svěží pivo, chmelené v procesu výroby originálním americkým chmelem Citra, díky němuž pivo dosahuje úžasné a osvěžující hořkosti s tóny grepů či citronové kůry.

 fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat