úterý 30. listopadu 2021

Slezský pivovar

 

 

Představujeme Vám SLEZSKÝ PIVOVAR z Havířova - „Bo fajne pivo“  Pivovar je umístěn ve více než sto let staré budově Hostince U Balona, na ulici Selská 1329/43 v klidové zóně města Havířov. Tato budova byla postavena spolkem místních občanů Bludovic v roce 1911.  SLEZSKÝ PIVOVAR jsme po rozsáhlé rekonstrukci slavnostně otevřeli 8. 8. 2014. Pivovar je místěn ve stoletých sklepních prostorách, tyto sklepy jsou ideálním místem pro kvašení a zrání našich piv, které vaříme výhradně z čistých přírodních surovin bez chmelových extraktů nebo stabilizátorů. Piva zásadně nefiltrujeme ani nepasterizujeme, proto si zachovávají svou typickou vůni i chuť chmele a sladu a zůstávají plné zdravých a pro organismus potřebných látek a vitamínů.  Prosklenou částí hostince uvidíte dvounádobovou nerezovou varnu o objemu 1000 litrů. Proces kvašení probíhá v otevřených spilkách (kvasných kádích) za stálé teploty. Zrání našeho pivního moku se odehrává v ležáckých tancích za konstantní teploty 1,5° Celsia po dobu 5 až 6 týdnů. Klima sklepů umožňuje nepoužívat urychlovací procesy.  Názvy našich piv jsme volili, dle našeho regionu "razoviteho". Prémiovou řadou je: Majstr 12° světlý ležák a BULAČ 10° světlé výčepní pivo. Pivní speciály často obměňujeme, takže pokaždé, když k nám zavítáte si můžete vychutnat jiný druh pivního moku.

adresa: Selská 1329/43, 736 01 Havířov

Bulač 10° (6)

 

Spodně kvašené výčepní světlé pivo, osvěžující pivo, nefiltrovaný, nepasterizovaný vyroben, dle naší receptury, no prostě náš Bulač.  

BULAČ: označení pocházející z Ostravska. Bulačem je nazývána osoba, která nepříjde do práce nebo vynechá směny např. z důvodu předchozí noční pijatyky...

 

Majstr 12° (7)

 

 

Světlý ležák 12° plzeňského typu, sladové plnosti nahořklé chuti, vařeno výhradně z plzeňského sladu, chmeleno žateckým červeňákem. Překvapí příjemnou hořkostí. Vyroben, dle naší receptury, no prostě naše dvanáctka.

 

Štajgr je důlní dozorce; předák na dole; technický pracovník. 

Borůvka 12° (3.5)

 

Spodně kvašený světlý ležák BORŮVKA 

Světlý ležák s lehkým borůvkovým aroma, nečekejte nasládlou chuť, ale správný říz ležáku, nefiltrovaný, nepasterizovaný. Vyrobeno, dle naší receptury.

 

Desina Ale 10° (6)

 

 Fresh Summer Ale, celkem pitelnej lehčí ejlík...


 Čenda Ale 11° (6.5)

American Pale Ale
Představujeme vám naši Čendu světlá 11° ale, pivo se jmenuje po ní, "bo" to už s námi jako brigádnice táhne čtvrtým rokem a my ji všichni máme moc rádi. 

Punk Sun APA 12° (7)

 

Svrchně kvašené světlé plné pivo Vaření piva je naše vášeň, rádi experimentujeme a zkoušíme nové pivní styly a chutě. Na letní sezónu jsme vám vymazlili nový speciál. Pro všechny milovníky svrchně kvašených piv máme PUNK SUN APA 12°. Vyvážená hořkost a vůně citrusů. Skvěle osvěžující pivo, které Vás nutí vychutnávat si jeho chuť pořád a pořád... Náš speciál je prostě dravý jako tento hudební styl. Bo fajne pivo.Vařeno, dle naší receptury.
 

fotogalerie 

 

 

 


Žádné komentáře:

Okomentovat