pondělí 22. listopadu 2021

Minipivovar Paličák

 

 

Minipivovar Paličák vznikl v tradiční pivovarské baště Moravskoslezkého kraje – pivovaru Radegast. Vznikl po formálních i neformálních diskuzích milovníků piva v osadě Palačov. Touhou bylo vyrobit vlastní pivo, které se bude odlišovat od „typické, tradiční chuti piva z Nošovic“ a zároveň vytvořit novou chuť piva, která bude svá a typická.  Na tom všem se podílely přátelské kontakty s panem Mojmírem Velkým, majitelem v té době minipivovaru Koníček, který odprodal svoji první varnu panu Pavlu Vašutovi a zároveň se stal garantem výroby piva v Minipivovaru Paličák. Ten vznikl ve zrekonstruovaném statku pana Zdeňka Krutílka a jeho součástí budou i pivní lázně s možností koupele v pěnivém moku, jeho degustací a doplňkovými rehabilitačními službami. V současné době probíhá stavebně technické dořešení a o jeho dokončení budeme včas informovat prostřednictvím našeho webu. V prostorách statku připravujeme posezení pro cyklisty a letní návštěvníky s možností degustace našich piv a s využitím pekařského sortimentu z naší pekárny. V našich plánech je vyrábět opravdu kvalitní piva, která osloví naše pivaře. Plánujeme rozšíření pivovaru s novou technologií.

Pivovárek vznikl v roce 2014 a vedle minipivovaru se nachází Pekárna Anežka, kde se pečou výborné Valašské frgály a také v prodejně je možné zakoupit tamní pivo v pet lahvích.

adresa: Palačov 43, 74101 Starý Jičín

Čulibrk 13° (7)

 

Pivo Čulibrk je polotmavý ležák. Větší obsah karamelového sladu mu dodává měděnou až bronzovou barvu, a karamelový sladší nádech chuti.

Czech Amber Lager / Bohemian Amber polotmavý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný  

EPM/Alk.:13% / 5.4% Složení:pramenitá voda, ječný slad, karamelový slad, žatecký chmel, pivovarske kvasnice 

!turistika! 

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat