neděle 7. července 2019

Minipivovar Němý Medvěd



 
Němí Medvědi ve svém doupěti nekouří a rádi si vychutnávají vše v té nejvyšší kvalitě. Holdují především pivu, které si vaří ve svém vlastním minipivovaru, ale rádi ochutnají i jiné pivní speciály, které se na jejich 10 pivních kohoutech pravidelně střídají! Navíc díky chlazenému sklípku přímo pod pípou je pivo stále jako křen!
Medvědi jsou milovníci grilování a po dobrém pivu zaženou pivní hlad nejraději nešizeným domácím hamburgerem, díky kterým se stali známí daleko za hranicemi svého kraje! Stejně jako ostatní medvědi mají rádi med, a proto razí heslo: "Raději lžičku medu, nežli kýbl hnoje!"  Své doupě, kuchyň a pivní trubky udržují v neskonalé čistotě. Proto taky nahradili bar pultem a kuchyň nechali otevřenou očím návštěvníků. Jen ať na všechno hosti vidí.  Medvědi si však také rádi vychutnají kvalitní víno od místních vinařů, stejně jako tvrdší záležitosti. Jejich specialitou jsou především rumy od nefalšovaných karibských pirátů a též s hrdostí čepují první mělnický cider. Nejen alkoholem je medvěd živ a tak v parném létě nepohrdne točenou kofolou!  Medvědi vždy čepují s láskou a o pivu něco vědí. Do jejich doupěte si pohodlně sedne 80 lidí. Mají i zahrádku, kde lze částečně komáry odpuzovat kouřem. Ta sice nevypadá podle jejich představ, ale na dobré si musí i medvěd počkat. Nicméně venku může řádit dalších 30 hostů. A třeba i s malou kapelou! Rok vzniku 2015, předtím jinak Pivnice u Rosomáka, kde si můžete dát jejich piva (Beer Bar).
 
Pivo jsme v roce 2015 začali vařit v bývalé garáži ve třínádobové varně z druhé ruky s výstavem 500 hl ročně. Pod ní, na rozdíl od většiny jiných pivovarů, plápolají díky klasickému hořáku opravdové plameny .Ty, společně s tvrdou mělnickou vodou, dávají medvědímu pivu neopakovatelný charakter.  Již v roce 2020 ale tyto prostory přestaly kapacitně dostačovat a my jsme se rozhodli výrobu rozšířit. Novému pivovaru jsme věnovali celé jedno podlaží v našem Brlohu a vybavili jsme ho nejmodernější technologií, kterou nám dodala skvělá česká firma. První várku jsme zde uvařili v červenci 2022. Zůstali jsme věrní třínádobové varně, ale výstav jsme zvýšili na 2.000 hl ročně.  Co ale zůstalo pořád stejné? To, že nás vaření piva baví, vaříme ho s láskou a doufáme, že Vám, našim hostům, bude medvědí pivo chutnat!  
Dej bůh štěstí!

adresa: Bezručova 613/30, 276 01 Mělník



Vopičák 10° (8)



Světlé výčepní pivo s vyšší hořkostí, kterou doplňuje díky nižšímu prokvašení také plnější sladové tělo, než je u klasické „desítky“ běžné. Aroma je spíše neutrální až lehce sladové.
EPM/Alk.:10% / 4%Hořkost:32 IBUBarva:12 EBC
Složení:voda, ječné slady, chmelové produkty, pivovarské kvasnice

Brtník 12° (8)



Tmavě zlatý ležák s plným tělem a výraznější doznívající hořkostí. Díky použití tří českých odrůd chmele, zejména v pozdní fázi chmelovaru, je aroma oproti ostatním pivům více chmelové s náznaky bylinných či ovocných tónů.
EPM/Alk.:12% / 4.8%Hořkost:35 IBUBarva:14 EBC
Složení:voda, ječné slady, chmelové produkty, pivovarské kvasnice

Bizon APA 12° (7.5)



Světlé svrchně kvašené pivo typu American Pale Ale. Sice 12°, přesto má díky vyššímu prokvašení lehké tělo. Český chmel Kazbek, německý Mandarina Bavaria a americký Centennial a Ekuanot přišly jak na varnu tak do studeného chmelení, takže má pivo výraznou chmelovou hořkost i chmelovo-citrusové aroma. A za mírným zákalem piva stojí malý přídavek pšeničného sladu.

EPM/Alk.:12% / 5%
Složení:voda, ječné slady, chmelové produkty

Vídeň 11°  (7)



Polotmavý ležák vařený ze tří druhů sladů (plzeňský, mnichovský a vídeňský) a chmelený odrůdou Sládek. Díky tomu v chuti i vůni dominují nasládlé tóny karamelu doplněné pouze velmi jemnou hořkostí.
EPM/Alk.:11% / 4.4%Hořkost:21 IBUBarva:48 EBC
Složení:voda, ječné slady, chmelové produkty, pivovarské kvasnice


Lenochod Višeň (6)



Jedinečné spodně kvašené nealkoholické pivo z minipivovaru vyrobené pomocí speciálních patentovaných kvasnic.


Čoud 14° (7.5)



Smoked / Rauchbier
polotmavé nakuřované silné pivo spodně kvašené nefiltrované nepasterizované

EPM/Alk.:14% / 5.1%
Složení:voda, ječné slady, chmelové produkty
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat