pondělí 8. července 2019

Pivovar Pod Lípou

 Pivovar Pod Lípou zahájil svůj provoz v říjnu roku 2013.
Hostinec byl v našem domě provozován  již začátkem minulého století. V devadesátých letech byl provoz obnoven, koncem roku 2010 prošel dům kompletní rekonstrukcí a v roce 2013 byl přistavěn pivovar. V současné době nabízíme kvalitní českou kuchyni s denní nabídkou hotových jídel a stálou nabídkou minutkových pokrmů jejíž součástí jsou tradiční pokrmy, pokrmy připravované na našem kyšickém pivě a speciality z grilu.

adresa:  Náves 20, 330 01 Kyšice

Čeledín 10° (7)


Čeledín byl na staročeském statku osobou „nejníže“ postavenou, nicméně bez dobrého čeledína se žádný pořádný statek neobešel a tak se i u nás stal Čeledín nepostradatelným obyvatelem našich výčepů. Čeledín je poctivá světlá výčepní desítka, která Vás překvapí svou plnou chutí a zároveň osvěžující lehkostí.

Pocestný (7)


Celkem dobře pitelné lehčí pivečko, taková jemnější desítka.

Sedlák 12° (7.5)


Sedlák byl pán a díky jeho moudrosti a zkušenostem věděl každý na statku co, jak a kdy má dělat a jedině tak mohl statek prosperovat.  Mít někoho, kdo má moudrost a zkušenosti, je prostě nutnost, proto ho najdete i na našich pípách.  Sedlák je tradiční dvanáctistupňový ležák, který si prostě zamilujete.

Ale 14° (6)


Trošku silnější nahořklejší ejlík, který byl bohužel mírně nakyslý.

Mouřenín 11° (6)


Mouřenín byl muž tmavé pleti s podivným ošacením, čímž vzbuzoval mezi staročeským lidem pozornost a zvědavost a právě pro pokušení lidu se s mouřenínem setkat, či se ho dokonce dotknout, jsme ho pustili do našeho výčepu.  Mouřenín je polotmavá jedenáctka s lahodně vyváženou hořkosladkou chutí.

 !turistika!

Žádné komentáře:

Okomentovat