úterý 22. října 2019

Pivovar Počerňák

 
Pivovarská restaurace Na Rychtě Praha byla založena roku 1879. Nabízíme Vám jak klasickou českou kuchyni, tak řadu specialit. Pivovarská restaurace Na Rychtě Praha rozváží jídla do firem, navíc pro Vás Pivovarská restaurace Na Rychtě Praha zajistí i catering, firemní akce a hostiny. V letních měsících Pivovarská restaurace Na Rychtě Praha provozuje letní zahradu s obsluhou, kde probíhá pořádání akcí jako grilování či koncerty živé hudby. Jelikož jsme pivovarská restaurace, tak je samozřejmostí i výroba piva.
Rok 2019 bude pro naší restauraci časem velkých změn. S kompletně novým týmem bude hned po novém roce otevřena novější část restaurace. Starší část projde v prvním čtvrtletí rekonstrukcí s následující stavbou minipivovaru.   Již nyní probíhají přípravné práce administrativní, projekční a pod.  Varna minipivovaru bude umístěna ve velkém sále pivnice a bude se jednat o klasickou dvounádobovou varnu s elektrickým ohřevem. Objem vyrážené mladiny 500 L na jednu várku. Zbylá část technologie – kvasné tanky, nádrže na vodu a pod. budou umístěny ve sklepě restaurace. Vařit budeme klasický ležák 11% , ale také se můžete těšit na svrchně kvašené speciály…  Protože jsme pivovarská restaurace, tak již před spuštěním vlastního minipivovaru Vám nabídneme zajímavá piva z jiných českých minipivovarů.
Dne 18/10 2019 zde poprvé na čepu jejich vlastní pivečka.


adresa: Libuňská 631/2, 193 00 Praha 20

Počerňák 11° (7.5)


Klasický světlý ležák střední hořkosti celkem v pohodě, po druhé návštěvě už zlepšení...
Spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze dvou druhů sladu (sladovna Kounice) chmelené českými odrůdami Premiant a Žatecký poloranný červěňák. Pivo světlé barvy s jemnou hořkostí, čistou vůní a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.

Počerňický ALE 13° (7)


Tento celkem příjemný nahořklý ejlík mě šmakoval...
Svrchně kvašené pivo typu Pale Ale. Dobře pitelné pivo jantarové barvy s lehce vyšší hořkostí, delším dozníváním a středním řízem. K jeho uvaření používáme české chmely, slady z humnové sladovny Kounice, doplněný o speciální slady ze sladovny Weyermann v Bamberku. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
 
Počerňická Brut IPA Nelson 14° (8.5)
 

S
vrchně kvašené pivo s velmi nízkým až nulovým obsahem cukrů. Nízkého obsahu cukrů v pivu je dosaženo díky speciálnímu enzymu, který se do piva přidává. Pivo je hluboce prokvašené a má výrazné chmelové aroma, což je způsobeno chmelem, který se z valné části přidává až po skončení chmelovaru a na chmelení za studena. Pivo je nefiltrované a nepasterizované.

!turistika!

!turistika!

fotoalbum


 

Žádné komentáře:

Okomentovat