středa 13. července 2022

Minipivovar Tahoun

 

 

Tahoun má rád pohodu a klid. Vaříme pivo, které je opravdové. Moderní technologie staví na receptu, který zrál staletí. Přijďte se k nám zastavit, vychutnat si taková piva, jaká mají být, limonádu bez chemie a nebo jen podívat.

Nový přírůstek v obci Všejany v okrese Mladá Boleslav.  Dříve zde bývala hospoda u Finkousů a původní název minipivovaru měl být Fingous

Vznik 2022

adresa:  Hlavní 58, Vanovice, 294 43 Všejany

Tahoun Vyrovnaná 10° (8)


Vyrovnaná 10°,která Vás zaujme svojí plností a hořkostí, kterou byste od ní určitě nečekali, není to tak žádná „voda“. Vybrali jsme do ní několik druhů českých surovin včetně speciálních sladů a vyladili poměry tak, abychom docílili její plnosti a unikátnosti. Při dlouhém dozrávání se její chutě pěkně zakulatí, a proto na Vás bude působit jako mnohem silnější pivo. Díky své nižší stupňovitosti se skvěle pije, uhasí žízeň a zároveň Vás tak rychle neuTahá.    

SVĚTLÁ DESítka     spodně kvašené pivo     obsah alkoholu 4,3%     hořkost 29 IBU

Tahoun 11° (7.5)

 

Naše vlajková loď s plachtami krásně kulatými od správného větru. Pravý český ležák, uvařený pouze z typicky českých surovin, ve složení totiž nenajdete nic jiného než naši vodu, světlý slad, žatecký poloraný červeňák a ležácké kvasinky. Má lehce vyšší chmelovou hořkost, plné tělo, střední říz a krémovou pěnu. Díky našemu vyladěnému receptu a moderní technologii s důrazem na dokonalou čistotu v něm nenajdete nežádoucí chutě ani vůně.  Zraje poctivých 6 týdnů, než se dostane na Váš stůl. A tím jsme ho doTáhli k dokonalosti. 

SVĚTLÝ LEŽÁK     spodně kvašené pivo     obsah alkoholu 5%     hořkost 32 IBU

Tahoun Summer Ale 8° (8)

 

HACHI – Nedejte na stereotypy o lehkých pivech, naše osmička Vás strhne svou výraznou hořkostí a zároveň osvěží v horkém letním dni. Při hledání těch správných a netradičních surovin, jsme zvolili chmel Sorachi Ace, původem až ze země vycházejícího slunce „Japonska“, kde se chmel používá již po staletí v léčitelství. Japonsko je také symbolem klidu a pohody, což je i znakem našeho pivovaru. Toto pivo je vzhledově krémové díky přidané pšenici a ovesným vločkám. Ještě, než se napijete, ucítíte exotické asijské vůně jako citronovou trávu nebo bílý čaj s tóny pomerančové kůry, v chuti zase třeba kokos nebo koriandr. Název „Hachi“ znamená japonsky číslo 8, tento znak 八 najdete i na etiketě. Díky tvaru tohoto znaku se věří, že toto šťastné číslo přiTáhne prosperitu a hojnost. Věříme, že společně s japonským chmelem, pro Vás pití tohoto piva bude nevšedním zážitkem. Alkohol: 3,7% obj. IBU: 32

 Tahoun Poklidná APA 13° (8)

 

Tento American Pale Ale je překvapivě příjemné svrchně kvašené pivo. Příjemně voní díky speciálním chmelům po citrusech, grapefruitu a tropickém ovoci. Rozhodli jsme se být originální, a tak jsme zkombinovali 3 druhy českých sladů, speciálně připravených v různých sladovnách a uvařili z nich toto pivo přesně podle amerických postupů s použitím 3 druhů amerických chmelů a kvasnic. Následně jsme nešetřili na chmelu a přidali jsme pro co nejvýraznější aroma obrovskou dávku studeného chmelení “Dry Hop”, tak aby Vás vůně zaujala a zlákala k prvnímu napití. I když se jedná o 13, tak toto pivo není nijak těžké a je i lehce pitelné díky vysokému prokvašení. Pozor tedy jen na vysoký obsah alkoholu, ať to nepřeTáhnete.    

APA     svrchně kvašené pivo     obsah alkoholu 6%     hořkost 38 IBU

 Tahoun Rozvážný 12° (6)

 

Náš tmavý ležák Vás překvapí svou lehkou hořkou chutí a plností, kterou mu dodává několik druhů speciálně vybraných sladů. Nenajdete v něm žádnou sladkost z karamelu, protože pro jeho tmavou barvu používáme pouze slady, které jsou speciálně sušené při vyšších teplotách a některé dokonce opražené, což dodává tomuto pivu lehce kávový nádech. Toto tmavé pivo se tedy připravuje stejně jako v minulosti, kdy se do něj ještě nepoužívaly žádné přídavné látky. Pochutnají si tak na něm i ti, kteří tmavá piva nevyhledávají. Skvělý je také v kombinaci s naším světlým ležákem.  Tohle pivo má jedinečnou barvu, která Vás přiTáhne. 

TMAVÝ LEŽÁK     spodně kvašené pivo     obsah alkoholu 5,1%     hořkost 28 IBU

 Tahoun Catharina Fusion Sour Kiwi 13° (8)

 

Náš lehce nakyslý, brazilský Catharina Sour Vás zaujme už od pohledu krásnou sytou barvou a strukturou. Po napití způsobí explozi chutí, díky velké porci přidaného pyré z čerstvého ovoce. Budete si tak připadat jako na brazilském karnevalu. Jemná kyselost u tohoto pivního stylu je ideální i pro ty, kteří žádný kyseláč ještě neochutnali.
Tentokrát jsme použili uzrálé kiwi, které je tak krásně svěží. 

Catharina Sour je pivní styl, který vznikl u pobřeží jižní Brazílie ve státě Santa Catarina. V dobách kolonizace se v této části usídlilo spoustu německých rodin, kteří zde začali vařit klasické pšeničné pivo Berliner Weisse. Místní se řemeslu přiučili a jelikož je Brazílie rájem tropického ovoce, tak spojili metodou “Fusion” čerstvé ovoce s pšeničným pivem. Ochutnejte ho sami a možná Vás tento pivní styl přiTáhne a už nepustí.

Tahoun Catharina Fusion Sour Ananas 13° (8)


Náš lehce nakyslý, brazilský Catharina Sour Vás zaujme už od pohledu krásnou sytou barvou a strukturou. Po napití způsobí explozi chutí, díky velké porci přidaného pyré z čerstvého ovoce. Budete si tak připadat jako na brazilském karnevalu. Jemná kyselost u tohoto pivního stylu je ideální i pro ty, kteří žádný kyseláč ještě neochutnali. Přidali jsme do piva obrovské množství ananasu, který mu dodává tóny exotického ovoce a vanilky. Použili jsme Ananas, který uzrál přímo na slunci, není tedy tak trpký. 

Catharina Sour je pivní styl, který vznikl u pobřeží jižní Brazílie ve státě Santa Catarina. V dobách kolonizace se v této části usídlilo spoustu německých rodin, kteří zde začali vařit klasické pšeničné pivo Berliner Weisse. Místní se řemeslu přiučili a jelikož je Brazílie rájem tropického ovoce, tak spojili metodou “Fusion” čerstvé ovoce s pšeničným pivem. Ochutnejte ho sami a možná Vás tento pivní styl přiTáhne a už nepustí.
 

!turistika!

!turistika! 

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat