pátek 22. července 2022

Rodinný minipivovar Studánka

 

 

Liberecký rodinný minipivovar Studánka byl založen v dubnu 2009 a uveden do provozu v květnu roku 2010. Pivovárek s venkovním posezením leží v malebném prostředí liberecké části Krásná Studánka na cyklistické trase vedoucí do Frýdlantského výběžku. Můžete se u nás také zastavit na občerstvení po sportovním výkonu na několika kilometrové in-linové dráze v sousedním Mníšku.

Naše kvasnicové pivo vyrábíme tradiční českou recepturou bez pasterizace. Pivo uvařené tímto způsobem neztrácí významné přírodní prvky (minerály, vitamín B) a získává lehkost a příjemnou nahořklost.

Oblíbeným pivem z produkce zdejšího pivovaru je Studánecký Antal 10°. Jeho nezaměnitelná chuť vychází z tradiční technologie přípravy, lásky a použití výhradně českých surovin. Pod 500 litrovou varnou se zatápí bukovým dřevem, slad pochází z Jablonecké sladovny a voda je čerpána z místní studánky, jejíž kvalita je vyhlášena široko daleko.  Dalším pivem, které láká k ochoutnání je Gallasův ležák 12° (světlé pivo) nebo Studánecký Flik 11° – chuťově slabě nahořklý, polotmavý ležák uvařený z českého a karamelového sladu. 

adresa: Albrechtická 227, Krásná Studánka, 460 01 Liberec

Studánecký Antal 10° (7)

 

Světlé výčepní pivo Antal má nezaměnitelnou chuť, která vychází z tradiční technologie přípravy, lásky a použití výhradně českých surovin. Pod 500 litrovou varnou se zatápí bukovým dřevem, slad pochází z Jablonecké sladovny a voda je čerpána z místní studánky, jejíž kvalita je vyhlášena široko daleko.

Gallasův ležák 12° (6)

 

Světlý Gallasův ležák je pivní specialita z našeho pivovaru s čirou zlatavě žlutou barvou, lehce obilnou vůní a chutí, na kterou nezapomenete.

Studánecký Flik 11° (7)


 
Chuťově slabě nahořklý, polotmavý ležák uvařený z českého a karamelového sladu.

!turistika! 

fotogalerie 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat